Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Westergracht 93
425.000

HAARLEM

Westergracht 93

425.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Oppervlakte
147m2
Aantal kamers
5
Buitenruimte
Achtertuin - noord
Onderhoud
Redelijk
Pluspunten
In woonwijk
Berging
Aangebouwd hout
Garage
Geen garage
Neem contact met ons op

Omschrijving

147 m²! Groot herenhuis voor veel doeleinden geschikt. Nabij de Haarlemse Binnenstad gelegen met zicht over de bomenrijke Westergracht en vele plussen:

+ Veel authentieke details waaronder glas-in-lood ramen, suitestel, en paneeldeuren.
+ Hoge plafonds en grote raampartijen waardoor de woonkamer heerlijk ruimtelijk is.
+ Funderingsherstel heeft in 2004 plaatsgevonden.
+ Op het platte dak is het mogelijk om een dakterras te creëren (vergunningplicht).
+ Geschikt voor dubbele bewoning.
+ Voormalige boven– en benedenwoning bestaande uit een 56 m² grote benedenwoning en een 91 m² grote bovenwoning.
+ Zeer geschikte woning om te verbouwen tot beleggingsobject, verhuur, splitsen, verhelen etc.
+ Populaire en gewilde buurt met alle woonvoorzieningen nabij.

Haarlem, Leidsebuurt, Westergracht 93
Het karakter valt onmiddellijk op, dit is een HERENHUIS met mogelijkheden! Hoge plafonds en mooie lichtinval door de glas in lood ramen. De woning heeft nog vele 19e -eeuwse bouwdetails, in de gehele woning zijn de paneeldeuren behouden gebleven en op de eerste etage, een fraai suitestel met glas in lood deuren en marmeren vensterbanken. In 2004 is met de nieuwe fundering een betonnen vloer aangebracht op de begane grond.
Een 147 m² ruime woning voor mensen die graag (laten) verbouwen, naar eigen smaak en comfort moderniseren, om er daarna vele jaren met plezier te wonen of een gunstig rendement willen behalen op de investering bij verhuur. Thans bestaande uit een beneden- en bovenwoning, echter 1 eigendom.

Achter de voordeur…
Op de begane grond tref je de benedenwoning met zelfstandige entree, hal met meterkast en doorgang naar trap met toegang naar de bovenwoning, gang, toilet, berg- c.q. provisiekasten, ruime woonkamer met schouw, hoog plafond, ramen met glas in lood, paneeldeuren en openslaande deuren naar de tuin. Achtergelegen een badkamer met wastafel en doucheruimte en beschikt over een wasmachineaansluiting. Via de eenvoudige keuken bereik je de stadstuin met houten schuur.
Via een zelfstandig entree of via de beneden woning bereik je de trap naar de eerste verdieping met ruime overloop en toilet, een ruime L-vormige woonkamer met origineel suitestel met prachtige glas in lood ramen en hoge plafonds. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een eenvoudige keuken met spoelbak.
Via de vaste trap bereik je de tweede verdieping met royale overloop met veel bergruimte en toegang tot de eenvoudige badkamer met douche en wastafel en achtergelegen bergruimte. De slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van dakkapel en vaste wastafel. De slaapkamer aan de achterzijde is ook voorzien van dakkapel en vaste wastafel. Eventueel is het mogelijk om op het platte dak een dakterras te creëren (hier dient een vergunning voor te worden aangevraagd).

Algemeen:
Woonoppervlakte: ca. 147 m², inhoud ca. 570 m³, 87m² eigen grond. In 2004 heeft er funderingsherstel plaatsgevonden (stalenbuis fundering). Er is in 2010 een nieuw dak met isolatie geplaatst. De woning is gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing (dubbel glas en voorzetramen). De gehele woning is voorzien van gaskachelverwarming en warmwater middels meerdere keukengeisers.
Een zeer geschikt herenhuis om te verbouwen tot een heerlijk ruime woning op centrale locatie of het creëren van drie of meerdere appartementen voor verhuur, belegging, splitsing, ed.

Ligging:
Wat een toplocatie! Vanaf hier is het slechts een paar minuten lopen naar hartje centrum Haarlem (prachtige winkels, heerlijke restaurants en barretjes), openluchtzwembad De Houtvaart en diverse supermarkten (o.a. een grote A.H.). Per fiets is Haarlem Station N.S., de duinen en het strand snel bereikbaar. Liever met de auto? De belangrijkste uitvalswegen bereik je al binnen enkele minuten rijden en parkeren kan je voor de deur (parkeervergunningenstelsel).
Het terrein aan de overkant wordt herontwikkeld en draagt de projectnaam "Plaza West". Op internet staan al diverse impressies en de beoogde invulling ervan. Het lijkt erop dat Haarlem er een nieuwe Hot-Spot bij gaat krijgen!
Meer informatie

Kaart

Streetview

Remodal