Over Leef Makelaars

Over Leef Makelaars

Leuk dat je meer wilt weten over ons. Mijn naam is Jochum Steur. Ik startte Leef  Makelaars op 1 mei 2007 met de ambitie om een frisse, onafhankelijke benadering in de vastgoedwereld te introduceren. Na waardevolle ervaringen bij drie Haarlemse kantoren en de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden, koos ik ervoor om een eigen pad te volgen, gericht op innovatieve verkoopmethoden. Op onze huidige locatie, gewapend met slechts een bureau, laptop, printer en koffiezetapparaat, begon het avontuur van Leef Makelaars.

Groei
Al snel werd duidelijk dat ik het niet alleen aankon. Ik nam een binnendienstmedewerkster aan en later een assistent-makelaar. Ondanks de instortende woningmarkt na mijn huwelijksreis in augustus 2008, bleef ons kantoor goed draaien, dankzij lage kosten en het ontbreken van dure lease auto’s. We groeiden jaarlijks en breidden uiteindelijk uit tot een team van zeven, waaronder vijf makelaars.

Over Leef Makelaars
Jochum en Suzanne

Hoogtepunten

Hoogtepunten

In 2015 introduceerde Funda nieuwe presentatiemogelijkheden zoals 360 graden foto’s, plattegronden en filmpjes. Omdat wij deze zelf maakten, stonden onze woningen altijd bovenaan in Funda. Dit leverde ons veel groei en bekendheid op, en zelfs de prijs voor meest opvallende makelaar van Funda.

Een leuk weetje is dat ik al sinds 2001 samenwerk met Suzanne. We ontmoetten elkaar bij Van Regteren Makelaars, en toen ze later in de kinderopvang werkte, nodigde ik haar uit om terug te keren in de makelaardij. Ook bijzonder is dat Jeroen en Suzanne al sinds de basisschool bij elkaar in de klas zaten.

Hoogtepunten voor ons zijn de titels van Woningmakelaar van het Jaar in 2013, 2014, 2015 en 2017. Bovendien zijn we meerdere keren uitgeroepen tot Uitstekende Makelaar door wieisdebestemakelaar.nl

Wat we doen

Waarom we doen wat we doen

Waarom we doen wat we doen

Leef richt zich op positieve klanten die openstaan voor advies en ontzorging tijdens een van de meest cruciale momenten in hun leven: het kopen of verkopen van een woning. We begrijpen dat dit een stressvolle periode kan zijn, dus onze aanpak is gebaseerd op openheid en bereidheid om elke vraag te beantwoorden.

Meer dan alleen makelaars
Onze passie ligt in het ondersteunen van mensen bij deze belangrijke transacties. We streven ernaar om meer te zijn dan alleen makelaars; we zijn adviseurs, vertrouwenspersonen en steunpilaren voor onze klanten. Ons doel is om het hele proces niet alleen soepel te laten verlopen, maar ook om de stress te verminderen en onze klanten met een tevreden glimlach achter te laten.

Langdurige relatie
Wij geloven in het opbouwen van langdurige relaties. Daarom staan we ook na de transactie klaar voor onze klanten, om hen te helpen bij hun volgende stappen en levensfases. Hierdoor hebben we sterke banden opgebouwd met onze klanten, die vaak terugkeren voor onze begeleiding in hun nieuwe levensfases.

Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen

Bij Leef zien we onze rol in de samenleving breder dan alleen de vastgoedmarkt. Onze langetermijnvisie strekt zich uit tot ver buiten de fysieke grenzen van huizen en gebouwen; het omvat een diepe betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. We geloven sterk in het creëren van positieve veranderingen, niet alleen binnen onze sector maar ook in de gemeenschap om ons heen.

Duurzame initiatieven bevorderen
Ons doel is om duurzame initiatieven actief te bevorderen, zowel binnen ons bedrijf als in onze interacties met klanten en partners. We zetten ons in voor milieuvriendelijke oplossingen, waarbij we streven naar een balans tussen zakelijk succes en het welzijn van onze planeet. Dit komt tot uiting in onze deelname aan liefdadigheidswerk en inzet voor projecten die een positieve impact hebben op het milieu en onze gemeenschap. Ik ben 15 jaar actief betrokken bij JCI Kennemerland, een netwerkorganisatie gericht op het ondersteunen van de kwetsbaren in de samenleving. Ook ben ik lid van Rotary Kennemerlaat, bekend om hun jaarlijkse SantaRun. Deze evenementen, waarvan de opbrengsten volledig naar lokale goede doelen gaan, steunen wij van harte.

Elk klein gebaar telt
Al bijna tien jaar werken we bijna volledig papierloos. Onze dossiers zijn volledig gedigitaliseerd, wat resulteert in een aanzienlijke besparing op papierverbruik. Bovendien kiezen we voor milieubewuste vervoersopties, zoals fietsen en elektrische auto’s, voor onze afspraken. We streven er ook naar onze klanten actief te informeren over de mogelijkheden voor het verduurzamen van hun woning, om zo een positieve impact te hebben op zowel hun leven als op het milieu.

Leef Makelaar Nieuws

Leef Makelaar Nieuws

Leef Makelaars in het journaal
Over Leef
Lees meer