Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Kampersingel 46
1.095.000

HAARLEM

Kampersingel 46

1.095.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Bouwjaar
1885
Oppervlakte
257m2
Aantal kamers
8
Buitenruimte
Achtertuin - zuid
zonneterras
Onderhoud
Goed tot uitstekend
Pluspunten
In centrum
Berging
Vrijstaand steen
Garage
Garage met carport
Neem contact met ons op

Omschrijving

Ruim 255m2 groots wonen aan de gracht in een HERENHUIS met karakter en vele plussen:

+ Grachtenpand, een HERENHUIS met karakter aan de zuidzijde van het centrum.
+ Altijd goed onderhouden woning waarbij de 19de eeuwse bouwdetails zijn behouden.
+ Bijzonder object: 256,6m2 groot, in totaal 8 kamers, twee keukens en twee badkamers.
+ Dubbel woonhuis bestaande uit een 95m2 grote benedenwoning en een 161m2 grote bovenwoning.
+ Technisch en kadastraal gesplitst, iedere woning heeft zelfstandige entree en installaties.
+ Benedenwoning met toegang tot 90m2 grote stadstuin met achterom en terras op het zuiden.
+ Bovenwoning met verrassend ruime woonkamer, 60m2 groot met drie ramen zicht op het Spaarne, de singels en de mooie binnenstad met haar kerktorens.
+ Ruime woonkeuken, compleet met A- klasse apparatuur (cooker, stoomoven, vaatwasser, ed).
+ Luxe, ca. 17m2 grote badkamer compleet met sauna, bad-op-pootjes en ruime inloopdouche.
+ Goede bereikbaarheid met uitvalswegen en OV, het station ligt op circa 15 minuten lopen en de vele busverbindingen zijn om de hoek.
+ Parkeren is geen probleem, direct naast de woning ligt de carport.
+ Bezichtiging ook op zaterdag mogelijk!


Haarlem, zuidzijde centrum, Kampersingel 46 zwart & rood

Het karakter valt onmiddellijk op, dit is een HERENHUIS met sfeer, hoge plafonds, ornamenten en een mooie lichtinval door de hoge ramen. De woning is altijd goed onderhouden en de 19eeuwse bouwdetails zijn behouden, de marmeren plavuizen, mooie paneeldeuren en beslag, het suite stel, de brede vloerdelen, haard en marmeren schouwen. De veranda in de tuin en de openslaande deuren naar het overkapte terras op de verdieping. Een grachtenpand waarin vele jaren met liefde wordt gewoond, is nu op zoek naar een nieuw gezin die hier ook vele jaren met plezier zal wonen.

Een andere goede plus is de ruimte, de brede maatvoering, inhoud en formaat. Het pand is maar liefst 256m2 woonoppervlakte groot, een dubbel woonhuis verdeeld over een ca, 95m2 grote benedenwoning en een 161m2 grote bovenwoning. In totaal 8 kamers, twee keukens en twee badkamers. In 2007 is het pand technisch en kadastraal gesplitst, iedere woning heeft zelfstandige entree en installaties. Ideaal voor gecombineerd wonen, ouder/kind- combinatie, kantoor aan huis, (deels) belegging en verhuur of gewoon heerlijk royaal compleet wonen.

Parkeren is ook geen probleem, direct naast de woning ligt de carport, een appartementsrecht dat onderdeel uitmaakt van het gebouw Petrus Planciusstraat. De maandelijkse servicekosten (€ 33,05) verzorgen het gereguleerde onderhoud. Parkeren kan ook in de nabijgelegen garages de Kamp en Houtplein.

Achter de fraaie voordeur…
Op de begane grond tref je de benedenwoning met zelfstandige entree, woonkamer met vide, de achterkamer is nu een eetkamer met openslaande deuren naar de tuin, de knusse keuken ligt verdiept in het souterrain en de slaapkamer in de opkamer erboven. Het toilet en de badkamer (met douche) zijn in 2007 opnieuw aangelegd, in modern klassieke stijl, passend bij het huis.

De benedenwoning geeft toegang tot de stadstuin, maar liefst 90m2 groot met vernieuwde stenen schuur en achterom! Een heerlijke zonnige, 12.4m diepe tuin (zuidzijde) met terras waar je goed kunt loungen, zonnen of eten en drinken op mooie zomerdagen.

De bovenwoning heeft een zelfstandige entree op de begane grond en trappenhuis naar…
De verrassend ruime woonkamer, ruim 60m2 groot, sfeervol met drie ramen zicht op de singels en de binnenstad met haar de torens van de Bavo, de Bakeness en kleinere kerken. De openslaande deuren geven je toegang tot het terras op de zuidzijde, ca. 1.55x7.20m, waar je door de overkapping ook verkoeling kunt vinden.

Naast de woonkamer ligt de woonkeuken. Compleet vernieuwd en ingericht met A- klasse apparatuur (waaronder een cooker, stoomoven, vaatwasser, ed). De keuken heeft veel werkruimte door de U-vormige opstelling en is uitgevoerd in een klassiek moderne stijl. Een woonkeuken voor mensen die van koken houden.

Op de tweede verdieping vallen de hoge plafonds op met balkenkap en een mooie lichtinval in het trappenhuis. Hier tref je twee ruime slaapkamers, een kleinere slaapkamer (die nu goed dienst doet als kleedkamer) en een wasruimte met berging. De 17m2 grote badkamer is passend in modern klassieke stijl uitgevoerd, compleet met sauna, bad-op-pootjes, ruime inloopdouche en dubbele wastafels. Een badkamer om even heerlijk de tijd te nemen voor jezelf en te ontspannen in bad of de sauna.

Ligging
Aan de zuidzijde van de oude historische binnenstad, een rustige buurt aan de rand van het centrum met mooie monumentale herenhuizen en kleinere stadswoningen, met poorten en steegjes en opeens wat groen met een speeltuin. De woning ligt aan een van de oude vesten met haar singels. De vroegere stadsgrens van Haarlem met vaarten, bomen en groen.

De voorzieningen in de buurt zijn goed, diverse goede restaurants, terrassen en leuke winkeltjes vind je direct aan de overkant van de singel, elk met een eigen specialiteit en karakter. Nabij zijn de Kleine- en Grote Houtstraat met een supermarkt (AH) en waar ook de grotere winkelketens zijn. Doordat de buurt kinderrijk is, is ook het aanbod voor opvang, scholen en speeltuinen goed.

Wonen aan de zuidzijde geeft een goede bereikbaarheid met de uitvalswegen A9 en Randweg. Het station ligt op circa 15 minuten lopen en de vele busverbindingen zijn om de hoek. Diverse haltes op de Turfmarkt, Houtplein en de Tempelierstraat brengen je binnen een half uur naar je bestemming, bijv. Amsterdam (VU, Zuidas, Museumplein, ed.). Maar ook Zuidtangent/lijn 300 op het Verwulft brengt je spoedig naar Schiphol.

Even de rust en het groen opzoeken? Haarlem beschikt over een prachtig stadsbos: de Haarlemmerhout dat ook op slechts 8 minuten lopen van de woning ligt. Een heerlijke wandeling of een bezoek aan de kinderboerderij en het pannenkoekenhuis lonen zeker de moeite.

Kortom, een heerlijk ruim, sfeervol en goed onderhouden HERENHUIS aan de zuidzijde van het centrum.
Kom binnenkijken, je bent van harte welkom. Bezichtiging ook op zaterdag mogelijk!
Meer informatie

Foto's

Plattegrond

Kaart

Streetview

Remodal