Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Kleine Houtstraat 121 a rood
315.000

HAARLEM

Kleine Houtstraat 121 a rood

315.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Appartement
Soort appartement
Portiekflat
Bouwjaar
1906
Oppervlakte
93m2
Aantal kamers
4
Buitenruimte
Geen tuin
Onderhoud
Goed
Pluspunten
In centrum
Garage
Geen garage
Neem contact met ons op

Omschrijving

Charmant wonen in de binnenstad met een bijzondere indeling en vele plussen:

+ Superlocatie, één van de leukste winkelstraten van Haarlem.
+ Bijzonder 4-kamerappartement verdeeld over de begane grond en eerste verdieping.
+ Twee zelfstandig bereikbare kamers op de begane grond en overige woonruimte op de verdieping.
+ Zeer geschikt voor werken aan huis, atelier, muziekstudio, toerisme (Airbnb), inwoning, ed.
+ Heerlijk lichte woonkamer met charmant balkonnetje op de hoek, hoge plafonds, vaste kasten, schuif- en paneeldeuren.
+ Leuk uitzicht in de straat op monumentale gevels en de singel met de Kleine Houtbrug.
+ Nette keuken met nog de oude servieskast en een inbouw vaatwasser en combi-oven (uit 2015).
+ Modern betegelde badkamer met douche en op elke verdieping een toilet.
+ NS-station, bushaltes Verwulft (Schiphol), Tempeliersstraat zijn lopend goed te bereiken.
+ Actieve VVE. Servicekosten: ca. € 75,- p/mnd excl. ca. € 191,- voorschot gas, water en elektra.
+ Per huisadres is zonder wachttijd één parkeervergunning te verkrijgen!
+ Voor een echt goede indruk adviseren we je te komen binnenkijken (ook op zaterdag mogelijk).


Haarlem centrum, Kleine Houtstraat 121 A rood

Midden in onze mooie binnenstad ligt in één van de leukste winkelstraten deze sfeervolle woning met een bijzondere indeling en vele mogelijkheden. Leuk detail is het mooie uitzicht in de straat op monumentale gevels en de singel met de Kleine Houtbrug.

Het meest opvallende aan deze woning is de bijzondere indeling met twee zelfstandig bereikbare kamers (en suite) op de begane grond en het woonappartement op de verdieping erboven. Dit maakt de woning zeer geschikt voor werken aan huis, atelier of muziekstudio, verhuur aan toeristen (Airbnb), inwoning of gewoon extra werk- en woonruimte voor jezelf.

De 27m2 ruime woonkamer met eetkamer en de 5 grote ramen zorgen voor een warme sfeer. Door de breedte van het pand en de vele ramen is dit een heerlijk lichte woning met openslaande deuren naar het charmant balkonnetje op de hoek (zonnige zuid/westzijde). Een sfeervolle woning met hoge plafonds, vaste kasten, schuif- en paneeldeuren. De keuken is netjes en heeft een inbouw vaatwasser en combi-oven (uit 2015) en nog de oude servieskast vanuit de bouw. De woning kenmerkt zich door de vele vaste kasten en praktische berginkjes.

Op de verdieping is er verder nog een slaapkamer en een overloop naar de modern betegelde badkamer met douche en een binnendoor met trap naar de kamers op de begane grond.
De indeling maakt de woning speels en voor meer doeleinden geschikt. Voor een echt goede indruk adviseren we je te komen binnenkijken.

Ligging
De Kleine Houtstraat is één van de leukste winkelstraten van Haarlem met monumentale panden met diverse leuke restaurants, koffietentjes en winkeltjes, elk met een eigen specialiteit en karakter. Parallel daaraan loopt de Grote Houtstraat waar een AH supermarkt en de grotere winkelketens te vinden zijn. Wonen nabij de Grote Markt en de Botermarkt bieden je diverse gezellige markten met curiosa, een biologische markt op vrijdag en een gemengde markt op zaterdag. Schouwburg, theater en bioscopen liggen op 5 minuten loopafstand. En in een paar minuten loop je naar de bushaltes Verwulft (Zuidtangent > Schiphol) en de Tempeliersstraat. Het NS-station is lopend of met de fiets in 6 minuten te bereiken. De duinen en het strand in slechts 20 minuten fietsen.

De woning is gelegen in Parkeervergunninggebied “Binnenstad” en is er per huisadres (zonder wachttijd) één parkeervergunning te verkrijgen! Zowel garage De Kamp, Raaks als Houtplein liggen op een steenworp afstand. Even de rust en het groen opzoeken? Haarlem beschikt over een prachtig stadsbos: de Haarlemmerhout, goed voor een wandeling of een bezoek aan de kinderboerderij en het pannenkoekenhuis.

Algemeen
De woning is gebouwd rond 1906 op eigen grond en een fundering op staal (geen houten palen). Woonoppervlakte ca.93m2, inhoud 335m3. Verwarming en warm water via CV combiketel uit 2000 (Vaillant). De Vereniging van Eigenaren is KvK ingeschreven en actief. De servicekosten bedragen ca. € 75,- per maand incl opstalverzekering en excl. ca. € 191,- voorschot gas, water en elektra (verrekening via tussenmeters). Het onderhoud is altijd in goed overleg uitgevoerd (pannen- en platte dak in 2015 vernieuwd, offerte buitenschilderwerk zijn aangevraagd).

Dit beschermd stadsgezicht doet, door de karakteristieke elementen en sfeer, bijzonder prettig aan.
Meer informatie

Foto's

Kaart

Streetview

Remodal