NHG-Grens 2024 – meer toegang tot een veilige hypotheek

Leef dichtbij Leef in vrijheid

Als aankoopmakelaar begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om op de hoogte te zijn van recente ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op jouw zoektocht naar een droomwoning. Een recente en positieve verandering die wij graag met jou delen, is de verhoging van de NHG-grens voor hypotheekleningen, die per 1 januari 2024 wordt doorgevoerd.

 

 

 

 

Meer Financiële Ruimte voor Woningzoekers

Vanaf het nieuwe jaar wordt de NHG-grens verhoogd naar €435.000, een stijging van €30.000 ten opzichte van de huidige grens van €405.000. Deze verhoging opent de deur naar meer financiële mogelijkheden voor woningzoekers. Maar wat houdt NHG precies in?

 

Wat is NHG en Waarom is het Belangrijk?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en biedt een vangnet voor woningeigenaren die te maken krijgen met financiële problemen, gedwongen verkoop of restschulden. Met de NHG ben je beschermd tegen financiële risico’s en kun je zelfs profiteren van een lagere hypotheekrente. Ruim 40% van alle koopwoningen in Nederland heeft momenteel een hypotheek met NHG.

 

Waarom Kiezen voor NHG?

Kopers kiezen vaak voor NHG vanwege de bescherming tegen financiële risico’s en de mogelijkheid om een lagere hypotheekrente te betalen. Met name starters maken veel gebruik van NHG, omdat het hen een veiligere financiële positie biedt en hen helpt bij het verkrijgen van een eigen woning.

 

Wat Betekent de NHG-Grensverhoging voor Jou?

Met de nieuwe NHG-grens van €435.000 in 2024 krijgen meer huizenkopers toegang tot de voordelen van NHG. Het biedt niet alleen een veiligere financiële positie maar opent ook de deur naar een lagere rente. Bovendien is er extra leenruimte beschikbaar voor mensen die hun woning willen verduurzamen, met een NHG-grens van €461.100 voor Energie Besparende Voorzieningen.

 

Hoe Profiteer je van NHG in 2024?

Als je overweegt een woning te kopen, is het van groot belang om te begrijpen hoe NHG jou kan helpen. Door te kiezen voor een woning onder de NHG-grens, geniet je niet alleen van de bescherming tegen financiële risico’s, maar kom je ook in aanmerking voor een lagere rente.

 

Wij nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende afspraak. Als ervaren aankoopmakelaar kunnen wij jou begeleiden in dit proces, zodat je optimaal kunt profiteren van de recente NHG-grensverhoging. Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het verwezenlijken van jouw woondromen.

Gerelateerde berichten

Leef bewust
Lees meer
Leef groots
Lees meer
About Leef
Lees meer
Leef in vrijheid
Lees meer
About Leef
Lees meer