Subsidie voor oplaadpunten voor Vereniging van Eigenaars

About Leef Leef bewust Leef dichtbij

Als professionele makelaar ben ik altijd op zoek naar manieren om woningen te verbeteren en te voorzien van moderne faciliteiten die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van bewoners. Een ontwikkeling die momenteel veel aandacht verdient, is de opkomst van elektrische auto’s en de behoefte aan oplaadpunten op parkeerplaatsen.

Vanaf 1 januari 2024 biedt de Subsidieregeling Verenigingen van Eigenaars (SVVE) twee waardevolle subsidies aan voor het opladen van elektrische auto’s op parkeerplaatsen van een VvE. Dit is een uitstekende kans voor Verenigingen van Eigenaars, woonverenigingen en wooncoöperaties met een eigen parkeergelegenheid om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

 

 

 

Oplaadpuntenadvies Subsidie: Het eerste subsidieprogramma richt zich op oplaadpuntenadvies. Dit is een professioneel advies van een deskundige adviseur ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het advies biedt inzicht in het toekomstbestendig realiseren van oplaadpunten op de eigen parkeergelegenheid van de VvE. Het omvat een inspectie ter plaatse en bevat relevante informatie voor de leden van de vereniging.

Om in aanmerking te komen, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, zoals een eigenaar-bewoner in de VvE, een advies opgesteld na 5 oktober 2021, een schatting van de laadbehoefte voor minimaal 10 jaar, brandveiligheidsrichtlijnen, kostenverdeling, en meer.

De subsidie bedraagt 75% van de advieskosten (inclusief btw), met een maximum van €1.500. Dit kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verkrijgen van professioneel oplaadpuntenadvies voor de VvE.

Voor meer informatie over het subsidiebedrag en de voorwaarden voor het jaar 2023, verwijs ik u graag naar deze link.

Basislaadinfrastructuur Subsidie: Het tweede subsidieprogramma richt zich op het aanleggen van basislaadinfrastructuur binnen de VvE. Dit stelt bewoners in staat om oplaadpunten te plaatsen en bevordert een veilige en slimme manier van laden voor elektrische voertuigen.

Voorwaarden voor deze subsidie omvatten onder andere een eigenaar-bewoner in de VvE, het indienen van een getekende offerte met technische omschrijving, bewijs van eigendom van parkeerplaatsen, en een positief besluit van de Algemene Ledenvergadering.

De subsidie bedraagt €100 per parkeerplaats, en het aanvragen van deze subsidie moet plaatsvinden na ontvangst van de offerte en vóór de start van de uitvoering.

Aanvragen en Meer Informatie: Het aanvraagproces en benodigde documenten worden uitgelegd op de SVVE-website. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u een ontvangstbevestiging, en de beslissing over de subsidietoekenning volgt binnen 13 weken.

Voor verdere verdieping en details over de SVVE-subsidies en aanverwante onderwerpen, raad ik u aan om de officiële link te raadplegen.

Als makelaar juich ik initiatieven zoals deze toe, omdat ze niet alleen bijdragen aan de verduurzaming van onze woningen, maar ook aan het comfort en de toekomstbestendigheid van vastgoed. Grijp deze kans aan en maak de parkeergelegenheid van uw VvE gereed voor de elektrische auto!

Gerelateerde berichten

Leef bewust
Lees meer
Leef dichtbij
Lees meer
About Leef
Lees meer
Leef in vrijheid
Lees meer