Bert en Nicole

Je huis aankopen Je huis verkopen Leef groots

We ontmoeten dagelijks nieuwe mensen in en rondom Haarlem. De levensverhalen, maar ook redenen voor een verhuizing zijn heel verschillend. Neem Nicole en haar man Bert. Zij verruilden de Meeuwenstraat voor een woning in De Krim. We nemen je mee in hun verhaal.

Het was een fijn huis

Voordat we deze woning kochten, woonden we in een hele fijne jaren ‘30 hoekwoning in Haarlem Noord, zegt Nicole. De afgelopen jaren hadden we deze woning helemaal verbouwd en naar ons zin gemaakt. Het was een fijn huis, maar in de loop van de jaren merkten we dat, met inmiddels 3 kinderen, we wat ruimte te kort kwamen. Maar om daar weg te gaan moest er wel iets heel moois op ons pad komen. Ons wensen- en eisenlijstje was erg lang en daarom hadden we niet gedacht dat dit voor ons haalbaar zou zijn.

Toen er een woning in onze toenmalige straat voor een aanzienlijk bedrag verkocht werd begon het bij ons toch te kriebelen. We dachten voorzichtig: “Misschien is onze woning wel meer waard dan wij denken en is een volgende stap toch mogelijk”. Door de overwaarde bleken we uiteindelijk meer budget te hebben dan we aanvankelijk dachten. Een royalere hoekwoning met minimaal 4 slaapkamers, een zonnige diepe tuin, garage en oprit in de woonomgeving van Haarlem- Noord of Santpoort kwam opeens een stuk dichterbij.

Nicole vertelt:

“We hadden best wat noten op onze zang, ons eisenlijstje was lang. We hadden dan ook niet gedacht dat er snel iets op ons pad zou komen dat aan onze eisen voldeed. Maar we begonnen stiekem toch Funda in de gaten te houden. Het ‘iets’ kwam een stuk sneller dan verwacht toen we scrollend op Funda deze prachtige jaren ’30 woning voorbij zagen komen.

Ik heb toen zelf de verkopend makelaar gebeld om te informeren of de woning nog beschikbaar was. Wat bleek: de woning stond nog te koop, de bezichtigingen waren al begonnen maar we konden de woning nog bekijken. De volgende dag al gingen Bert en ik hals over kop naar de woning met het idee dat dit waarschijnlijk toch niet haalbaar zou zijn voor ons. De verwachtingen waren daarom ook niet heel hoog gespannen toen we naar de woning toe gingen.

Dat de eerste woning die je gaat bekijken ook direct een voltreffer is hadden we niet verwacht, achteraf was niets minder waar. Toen we door de woning liepen ging ons hart sneller kloppen. Het voelde direct helemaal goed en we waren wild enthousiast. Maar een huis kopen doe je niet dagelijks dus wilden we graag een makelaar inschakelen om ons te adviseren over deze woning.

Toen kwam het moment dat we de expertise van Leef! hebben ingeschakeld. Ik kende Suzanne van het schoolplein. Onze kinderen zaten bij elkaar in de klas en ik wist dat zij makelaar bij Leef! was. Ik dacht direct aan haar toen wij ons wilden laten adviseren over het aankopen van deze woning. Vanaf dat moment kwam het in een sneltrein. Suzanne is toen ook de woning gaan bekijken, zodat ze ons goed kon adviseren over de bouwkundige staat en advisering over de waarde van de woning.
Het werd een spannend traject waarbij we eenmalig een bod op de woning mochten doen.

We hadden niet gedacht dat ons bod geaccepteerd zou worden, omdat we hadden verwacht dat de woning uiteindelijk voor een hoger bedrag verkocht zou worden. Maar Suzanne zei, als je wilt bieden moet je het gewoon proberen. Doordat we wel met goede voorwaarden konden bieden en tegemoet konden komen aan de verkoopwensen van de verkopers betreffende de langere oplevertermijn hebben we onze kansen aanzienlijk vergroot.

Uiteindelijk hebben we een mooie brief geschreven aan de verkopers waarin we onszelf voorstelden en vertelden waarom we zo graag hun woning wilden kopen om onze volgende woonfase in te gaan.
Het moment dat ik hoorde dat we de kopers waren geworden zal ik nooit vergeten. Ik stond op het schoolplein mijn kinderen op te wachten en Suzanne belde mij met de vraag of ik zat……. Toen vertelde ze mij het goede nieuws dat we de woning hadden. Dat moment zal ik nooit vergeten,

ik was zo blij en het voelde heel onwerkelijk.

We hadden niet het hoogste bod maar wel de beste voorwaarden. We hadden nooit gedacht dat dit voor ons mogelijk was.

De tweede stap

Toen kwam de tweede stap: onze huidige woning verkopen. We vonden dit behoorlijk spannend. Ondanks dat we een veilige berekening hadden gemaakt en hoopten we uiteraard stiekem op een hogere verkoopprijs.

Omdat de oplevering van onze nieuwe woning ruim een half jaar later was hadden we de tijd om dit zorgvuldig voor te bereiden. Suzanne kwam weer bij ons langs samen met collega Willemijn, zo was er altijd een makelaar die van alles op de hoogte was en voor ons klaar stond als we vragen hadden. Ook de ondersteuning en samenwerking met de backoffice van Leef! was heel fijn, alles werd goed gecoördineerd en we werden goed op de hoogte gehouden over het hele verkoopproces.

Door de soepele samenwerking en deskundige verkoopstrategie hadden we vertrouwen het verkoopproces. Onze woning was binnen 2 weken na aanmelding verkocht.

Leef! Makelaars aanraden

Ik kan iedereen die van plan is om een huis te kopen of te verkopen Leef! Makelaars aanraden. Sterker nog; Toen mijn buren van een paar huizen naast ons hun verhuisplannen kenbaar maakten heb ik dat ook direct gedaan. Een paar maanden later stond ook hun woning bij Leef! in de verkoop en is de verkoop geslaagd.

Gedurende het gehele proces hebben we vertrouwen gehad in de begeleiding van Leef! Het zijn fijne mensen die oog en oor hebben voor detail en net een stapje meer voor je doen. Echt een aanrader!”

verhalen

Loulou

Je huis aankopen Je huis verkopen Leef je droom

In het levendige Haarlem kruisen dagelijks nieuwe verhalen ons pad. Elk huis heeft een uniek verhaal, en vandaag nemen we je mee in het avontuur van Loulou. Samen met ons heeft ze niet alleen het vertrouwde huis van haar buren, verkocht, maar ook haar nieuwe thuis gevonden.

Lees meer