Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Leidsevaart 104
850.000

HAARLEM

Leidsevaart 104

850.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Bouwjaarperiode
-1906
Oppervlakte
206m2
Aantal kamers
7
Buitenruimte
Achtertuin - west
Onderhoud
Goed
Energie label
F
Pluspunten
Aan water, aan drukke weg, in centrum, in woonwijk
Garage
Geen garage
Neem contact met ons op

Omschrijving

~ English tekst below ~

Je hebt wonen in Haarlem én op een toplocatie wonen in Haarlem.

De plek, de ligging van het huis en het charisma maken deze woning aan de Leidsevaart uniek: het heeft de voordelen van het centrum, maar niet de nadelen!

Dit prachtige (semi-hoek) herenhuis heeft bijzonder veel pluspunten:

+ Veel originele details zoals hoge ornamentenplafonds, hal met marmeren vloer, authentieke lijsten en paneeldeuren en marmeren schouwen.
+ Bouwjaar 1889. Inhoud circa 800 m3, woonoppervlakte 206 m2 (ruime tuin, grote kelder en fijne balkon niet meegerekend).
+ Over de volle breedte een uitgebouwde serre (2000) en grote besloten achtertuin op het zuidwesten. Met een achterom bij gedogen.
+ De achterslaapkamer op de bovenste etage heeft een inpandig balkon: hier kun je tot laat in de avond van de laatste zonnestralen genieten.
+ Gunstige ligging t.o.v. de buren: de woning is gespiegeld ten opzichte van de linkerburen, dus de trappenhuizen grenzen aan elkaar. Aan de rechterzijde van de woning loopt een poort. Geluidsoverlast miniem.
+ Zeer recent nieuwe dakgoten voor en achter. Het dak is in 2013 geheel vernieuwd en voorzien van een isolerende bedekkingslaag.
+ De gevels zijn gestraald en opnieuw gevoegd.
+ Locatie op loopafstand van het centrum en in de buurt van Plaza West/Westergracht met AH XL-winkel, sportschool, MonkeyTown voor de kinderen en diverse buurtwinkels.

BeLeef! deze woning op een unieke manier met onze virtuele woningtour. Loop door de woning heen, bekijk de woning van een afstand of zoom in. Benieuwd? Kijk snel op onze website bij de woninginformatie en klik op de groene button: bekijk virtuele tour.

Indeling:
Begane grond: Entree in vestibule met meterkast (8 groepen en 2 aardlekschakelaars) en vestibule-deur naar de brede gang. In de vestibule en gang liggen grote marmeren vloertegels. In de gang tref je een deur naar het toilet met fonteintje, deur naar de kurkdroge kelder met stahoogte en een deur naar de woonkamer. De voorkamer aan de Leidsevaart heeft ramen met dubbelglas en suskasten die goed geluidsisolerend werken. De voorkamer heeft net als de achterkamer een fraaie originele schouw. De houtkachel in de voorkamer brengt gezelligheid. In 2000 is de keuken opengebroken van een echt granieten aanrecht voorzien en over de volle breedte tot aan de serre uitgebouwd. Hierdoor is een enorm licht woongedeelte ontstaan op het westen met zicht op de groene besloten tuin: Je waant je binnen en in de tuin ver weg van de drukte van de stad! Via het prachtige trappenhuis met een brede trap en een leuning met gietijzeren spijlen kom je op de eerste verdieping.


Eerste verdieping:
Ruime overloop met separaat tweede toilet met fonteintje. De badkamer is royaal en heeft een Jacuzzi bad, ruime douche en keramieken wastafel. Aan de voorzijde zijn de grote slaapkamer en het kleine kamertje samengevoegd: dit kunnen eenvoudig weer twee aparte kamers worden. Deze ramen zijn net als beneden aan de voorzijde van suskasten voorzien. De achterslaapkamer heeft 2 inbouwkasten en een schouw. Hier zijn in 2003 draai-/kiep-ramen met dubbel glas geïnstalleerd. Op de gehele etage liggen de originele brede vloerplanken in het zicht. Trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Aan de voorzijde bevindt zich een ruime kamer met een groot vierkant Velux dakraam, met onder dit raam enorm veel opbergruimte. Hiernaast de voormalige badkamer die nu dienst doet als wasruimte. In deze ruimte kan gemakkelijk een toilet worden geplaatst. De CV ketel in aparte kast is een Remeha Quinta uit 2004. De grootste achterslaapkamer heeft openslaande deuren naar een heerlijk inpandig balkon op het westen en eveneens veel opbergruimte. Naast deze kamer is de derde slaapkamer met ook een Velux dakraam (2015).

Ligging:
Achter de woning is de gezellige Leidsebuurt met het openluchtzwembad De Houtvaart en verschillende supermarkten. Zowel links als rechts kom je via een brug vrijwel direct in onze oude binnenstad. Het echte Haarlem met zijn leuke winkels, goede restaurants, gezellige pleinen met markten en terrassen. De Schouwburg, de beroemde Jopenkerk, het Patronaat en de grote bioscoop liggen op nog geen 5 minuten wandelen.
Een modern ingerichte speelplaats en diverse scholen liggen om de hoek. Parkeren gaat via een vergunning. Binnen enkele minuten autorijden bereik je al de belangrijkste uitvalswegen. In 10 fietsminuten ben je op station Haarlem en binnen 10 loopminuten in de Tempelierstraat waar alle busverbindingen zijn naar Amsterdam, Leiden, Hoofddorp en Schiphol. Ook voor de wandel- en natuurliefhebber ligt het gunstig. Het huis ligt namelijk aan de duinkant van Haarlem: Middenduin, Koningshof en Elswout, het is een kwartier fietsen. Even de andere kant op fietsen en dan ben je in de prachtige Kennemerduinen en het strand.

Noot van de bewoners: Wij hebben hier 35 jaar met plezier en trots gewoond. Eigenlijk is het gewoon een huis om over op te scheppen. Nu al. En straks helemaal als het naar je eigen woonwens is ingericht.

~ENGLISH ~

The location in Haarlem, the location and the charisma make this property on the Leidsevaart in the popular Leidsebuurt unique: it has the advantages of the center, but not the disadvantages!

This beautiful (semi-corner) townhouse with over 200 m2 of living space and almost 800 m3 capacity already has the following features:

+ Many original details such as high ornamental ceilings, hall with marble floor, authentic frames and panel doors and marble fireplaces.
+ Year of construction 1889. Content approximately 800 m3, living area 206 m2 (large garden, large basement and nice balcony not included).
+ Over the full width an expanded conservatory (2000) and large private backyard on the southwest.
+ The back bedroom on the top floor has a built-in balcony: here you can enjoy the last rays of sun until late in the evening.
+ Favorable location relative to the "neighbors": the house is mirrored with respect to the left neighbors, so the stairwells are adjacent to each other. There is a gate on the right side of the house. Noise nuisance minimal.
+ Very recently new roof gutters front and rear. The roof was completely renovated in 2013 and provided with an insulating covering layer.
+ The facades have been sandblasted and re-joined.
+ Location within walking distance of the center and close to Plaza West / Westergracht with AH XL store, gym, MonkeyTown for the children and various local shops.
Meer informatie

Kaart

Streetview

Remodal