Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Wonen in Haarlem - Vondelkwartier

Buurt informatie

In het uiterste noorden van Haarlem, in stadsdeel Noord, bevindt zich het Vondelkwartier. Een ruim opgezette en groene woonwijk gebouwd in jaren ’30 tot jaren ’50 van de vorige eeuw. Het Vondelkwartier grenst aan de oostzijde direct aan de hekslootpolder; een mooi natuurgebied dat zich strekt tot aan Spaarndam. Hier kun je heerlijk kunt wandelen, hardlopen en fietsen. 

Het Vondelkwartier heeft de volgende plussen:
+ Ruim opgezette en groene woonwijk
+ Direct gelegen aan de hekslootpolder
+ Veel mooie en ruime jaren '30 woningen
+ Kindvriendelijke buurt


Meer over het Vondelkwartier in Haarlem
Als je door de wijk heen rijdt zie je veel ruime jaren ’30 woningen met de bijbehorende kenmerken zoals; erkers, glas-in-lood en overhellende dakspanten. De straten zijn ruim opgezet, de meeste woningen hebben een voortuin, er zijn veel groene speelpleintjes. Wat ervoor zorgt dat het er heel aangenaam wonen is. Aan de noordzijde van het Vondelkwartier in Haarlem vind je het ziekenhuis Spaarne Gasthuis, sportvelden en de begraafplaats Akendam. Het Vondelkwartier ligt aan de Vondelweg, deze komt uit op de Schoterbrug. Hierdoor zit je snel op de snelweg richting Den Haag, Amsterdam en Utrecht.  


Type woningen
Het Vondelkwartier is in twee bouwgolven tot stand gekomen. Van alle woningen in het Vondelkwartier stamt ongeveer 33% van de woningen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en ongeveer 25% uit de jaren ‘50 van de vorige eeuw. 

Parkeren 
In het Vondelkwartier is het vrij parkeren. 

Winkelen 
Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij het Marsmanplein, een gezellig winkelcentrum vlak bij het Vondelkwartier. Ook zijn er in de wijk wat winkeltjes te vinden zoals o.a. een barbier, Deka markt, slijter en een fietsenwinkel.  

Voor kinderen
In het Vondelkwartier is er een ruim aanbod aan kinderdagverblijven.  Schoolgaande kinderen kunnen terecht op de Openbare basisschool De Dolfijn, de Rooms Katholieke Basisschool Sint Bavo of op één van de andere 17 basisscholen in een omtrek van drie kilometer. Binnen een omtrek van vijf kilometer vind je 8 VMBO-scholen en 5 HAVO/VWO-scholen. Let op! Vanaf 2018 gelden er in Haarlem nieuwe regels betreft de plaatsing van je kind(eren) op de basisschool. Wil je hier meer over weten, kijk dan op deze website: https://cjgkennemerland.nl/sociale-kaart/schoolwijzer

Nabij het Vondelkwartier
Dichtbij het Vondelkwartier vind je het Schoterbos. Een mooi stukje natuur midden in Haarlem Noord. Naast dat je er kunt wandelen vind je er ook een grote kinderboederij, sportvelden en het zwembad. Via de Rijkstraatweg of de Vondelweg ben je in zo’n kleine 20 minuten fietsen op Station Haarlem. Ook gaan er, zeer regelmatig, verschillende bussen die stoppen op het Station en midden in de stad. Dit maakt de binnenstad van Haarlem goed en snel bereikbaar. 

Leuk om te weten is dat je vanaf het Vondelkwartier redelijk snel op het strand van Bloemendaal bent. Als je westwaarts fiets vanaf het Vondelkwartier kun je het Nationaal Park Kennemerland-Zuid in via de ingang Bleek en Berg. Hiervandaan fiets je zo, via het duinengebied, naar het strand van Bloemendaal toe. 

Bewoners
Er wonen in het Vondelkwartier 5.600 mensen, dit zijn voornamelijk gezinnen met kinderen. Bewoners geven aan dat ze prettig wonen in het Vondelkwartier. Velen al erg lang. ( Bron pvda: https://haarlem.pvda.nl/nieuws/verslag-pvda-buurt-vondelkwartier/). 

Op zoek naar een woning in de Vondelkwartier in Haarlem? 
Wil je graag wonen in Haarlem en ben je op zoek naar een woning en wil je meer weten over het Vondelkwartier? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, wij helpen je graag.
Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Tesselschadestraat 67

525.000

verkocht

HAARLEM

Muiderslotweg 56

435.000

verkocht

HAARLEM

Vergierdeweg 161

450.000

verkocht

HAARLEM

Gijsbrecht van Aemstelstraat 203

365.000

verkocht

Remodal