Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons

Wonen in Haarlem - Vogelbuurt

Buurt informatie

ALGEMEEN
De Vogelenbuurt is te vinden in de noordkop van stadsdeel Noord. De buurt is één van de kleinste buurten van de stad en een schoolvoorbeeld van een typische vooroorlogse woonbuurt. De bouwperiode stamt dan ook grotendeels uit de periode 1920 tot 1940 en heeft een hoge bebouwingsgraad en bevolkingsdichtheid.

BEWONERS
Zoals gezegd is er sprake van een hoge bevolkingsdichtheid: hier wonen dan ook bijna 2.500 mensen. Hieronder vallen veel huishoudens met kinderen. Van de woningen is 80% een eengezinswoning. Kort gezegd is dus 2 van de 3 woningen een koopwoning. De Vogelenbuurt heeft vooral een woonfunctie. De arbeidsparticipatie is bovengemiddeld (80%). Er wordt relatief gezien weinig beroep op de bijstand gedaan en de werkloosheid en arbeidsongeschiktheid zitten onder het stedelijke gemiddelde.

 

TYPE BOUW
Meer dan 80% van de huizen is gebouwd in de periode 1920 tot 1940. De bouwstijl in deze buurt is wel iets soberder dan de traditionele bouwstijl die men bijvoorbeeld ziet uit de zelfde tijd zoals in de Planetenbuurt. Omdat de Vogelenbuurt vooral een woonfunctie heeft, zie je weinig variatie in type bouw. Bouw in de zin van bedrijfsruimte of kantoren vind je hier nauwelijks. Wel zijn er nog prachtige monumentjes zoals het voormalig rechthuis van Schoten te vinden.

BUURTMONITOR
Wil je meer weten over de statistische informatie wat betreft de samenstelling van de bevolking, de woningen en de sociale voorzieningen in de Vogelenbuurt? De Buurtmonitor laat cijfers zien over deze en andere onderwerpen.

www.haarlem.buurtmonitor.nl

Bron: gemeente Haarlem

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Merwedestraat 21

275.000

verkocht

HAARLEM

Scheldestraat 16

235.000

verkocht

HAARLEM

Gruttostraat 22

275.000

verkocht

HAARLEM

Meeuwenstraat 40

470.000

verkocht

Remodal