Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Wonen in Haarlem - Vogelbuurt

Buurt informatie

Tussen het Vondelkwartier en Dietsveld in Noord-Haarlem ligt de Vogelbuurt. Een typische vooroorlogse woonwijk met een gevarieerd aanbod aan woningen; van ruime jaren ’30 eengezinswoningen met voortuintjes tot wat kleinere jaren ’20 arbeiderswoningen. De laatste jaren is de wijk steeds populairder aan het worden doordat de woningen nog relatief betaalbaar zijn dit in vergeleken met andere wijken in Haarlem. 

Meer over de Vogelbuurt in Haarlem
De vogelbuurt is één van de kleinste wijken van Haarlem en gaat vrijwel op in het Vondelkwartier en Dietsveld. Als inwoner van Dietsveld heb je alle voorzieningen en faciliteiten van de omliggende wijken dicht in de buurt. Midden in de wijk ligt het voormalig rechthuis van Schoten, dit werd tot 1905 gebruikt als raadshuis, later heeft het nog gefungeerd als schoolgebouw en politiepost. 


Type woningen
Meer dan 80% van de huizen is gebouwd in de periode 1920 tot 1940. De bouwstijl in deze buurt is wel iets minder uitbundig dan de traditionele bouwstijl die men bijvoorbeeld ziet uit dezelfde tijd zoals in de Planetenbuurt. Het grootste gedeelte van de woningen zijn koopwoningen. 

Parkeren 
In de buurt kun je vrij makkelijk en gratis voor de deur parkeren. 

Winkelen 
Ook al is het één van de kleinste wijken in Haarlem. Er zijn een tal aan winkels in de buurt voor de dagelijkse boodschappen. Geen zin om te koken dan kun je terecht bij één van de (afhaal)restaurants. Als je de Rijksstraatweg oversteekt loop je zo het Winkelcentrum Marsmanplein in. Een gezellig winkelcentrum met een groot en divers aanbod aan o.a. winkels, speciaalzaken, supermarkten, kappers en restaurants. 

Voor kinderen
In de wijk zijn twee kinderdagverblijven. In de naast gelegen wijken Diestveld en Vondelkwartier zijn er veel speelveldjes en pleinen te vinden waar naast hartenlust kan worden gespeeld. Binnen een omtrek van drie kilometer zijn er maar liefst 16 basisscholen. Let op! Vanaf 2018 gelden er in Haarlem nieuwe regels betreft de plaatsing van je kind(eren) op de basisschool. Wil je hier meer over weten, kijk dan op deze website: https://cjgkennemerland.nl/sociale-kaart/schoolwijzer. Voor de middelbare school heb je een binnen een omtrek van vijf kilometer acht VMBO scholen zitten en vijf HAVO/VWO scholen. 

Nabij de Vogelbuurt
Lees hier meer over Dietsveld en het Vondelkwartier

Bewoners
In de Vogelbuurt in Haarlem wonen bijna 2.500 mensen, dit zijn veelal gezinnen met kinderen. 

Op zoek naar een woning in de Vogelbuurt in Haarlem? 
Wil je graag wonen in Haarlem en ben je op zoek naar een woning in de Vogelbuurt? Neem dan contact met ons op, voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, wij helpen je graag.
Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Meeuwenstraat 19

645.000

beschikbaar

HAARLEM

Nachtegaalstraat 88

375.000

beschikbaar

HAARLEM

Reigerstraat 39

350.000

verkocht

HAARLEM

Batavierenplantsoen 23

535.000

verkocht

Remodal