Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Wonen in Haarlem - Planetenbuurt

Buurt informatie

De Planetenbuurt is een sfeervolle en karakteristieke jaren ’30 woonwijk, gelegen in Haarlem Noord. Aan de westkant ligt de woonwijk aan de randweg en aan de oostkant grenst het aan de Rijkstraatweg. Hierdoor ben je snel op de belangrijke uitvalswegen. Er is een groot aanbod aan scholen, kinderopvang, speeltuinen en parken. Waardoor het een heerlijke en kindvriendelijke wijk is om in te wonen. De wijk typeert zich door de grotere eengezinswoningen, ruim opgezette straten en veel groen. 

De Plantenbuurt heeft de volgende plussen: 
+ Sfeervolle en karakteristieke jaren ’30 woonwijk
+ Snel op de belangrijke uitvalswegen 
+ Veel scholen, speeltuinen en parken
+ Ruim opgezette woonwijk met veel groen

XnVl-qyf_Bc

Meer over de Planetenbuurt in Haarlem
De noordkant van de wijk grenst gedeeltelijk aan het Schoterbos, waar je naast groen en wandelpaden ook sportvelden, een grote kinderboerderij en het gemeentelijke zwembad vindt. Midden in de Plantenbuurt vind je het Zaanenbos. De wijk ligt op zo’n 15 minuten fietsen van Station Haarlem en met een klein 30 minuten fietsen sta je al met je blote voeten in het zand van Bloemendaal aan zee. Voor de Saunaliefhebbers onder ons is er goed nieuw want Sauna van Egmond bevindt zich in de Planetenbuurt. 

Leuk om te weten: De laatste jaren wordt in het Zaanenpark en de Orionweg een buurtfestival Zomer in de Zaanen  georganiseerd.  Een gezellig buurtfestival met muziek, kinderactiviteiten, yoga en meer. 

Type woningen
Deze zogenaamde vooroorlogse woonwijk bestaat voor het overgrote deel uit eengezinswoningen. Zo’n 70% van de woningen zijn gebouwd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Als je door de wijk heen rijdt zie je dan ook veel karakteristieke en typische jaren ’30 kenmerken zoals erkers, glas-in-lood en overhellende dakspanten. Kortom een hele karakteristieke en sfeervolle woonwijk. 

Parkeren
Het is vrij parkeren in de gehele Planetenbuurt in Haarlem. WinkelenMidden in de Planetenbuurt zit een heerlijk buurtbakkertje. Voor de rest van je dagelijkse boodschappen zijn er rondom de Planetenbuurt een tal van winkels en supermarkten te vinden. Verder liggen winkelstraat de Cronje, Santpoorterplein en het winkelcentrum Marsmanplein op zo’n  5 minuten fietsen. Maar wil je liever lekker winkelen in de binnenstad van Haarlem dan is deze ook  goed en snel bereikbaar met de auto, fiets of bus. 

Voor kinderen
De Plantenbuurt is bij uitstek een geweldige plek voor gezinnen met kinderen om in te wonen. Door de brede, groene straten en de vele speeltuintjes is er genoeg ruimte om heerlijk buiten te spelen. Binnen een omtrek van drie km vind je maar liefst 22 kinderdagverblijven en 17 basisscholen. Ook middelbare scholen waaronder VMBO, HAVO en VWO zijn dichtbij.   

Nabij de Planetenbuurt
Nabij de Planetenbuurt vind je veel sportverenigingen, sportvelden, een bowlingcentrum en de ijsbaan. Op 5 minuten fietsen ligt het Stadspark Haarlemmerkweektuin met; natuurspeeltuin, tropische kas, yogacentrum en Kweekcafé. 

Bewoners
Er wonen zo’n 5.500 mensen in de Planetenbuurt. 

 

Op zoek naar een woning in de Planetenbuurt in Haarlem? 
Wil je graag wonen in Haarlem en ben je op zoek naar een woning en wil je meer weten over de Planetenbuurt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, wij helpen je graag.

 

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Overtonstraat 1 E+F

800.000

beschikbaar

HAARLEM

Junoplantsoen 71

450.000

verkocht

HAARLEM

Pegasusstraat 2

500.000

verkocht

HAARLEM

Karel Doormanlaan 36

225.000

verkocht

Remodal