Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Wonen in Haarlem - Kleverpark

Buurt informatie

Deze prachtige en populaire wijk ligt aan de rand van het centrum aan het historische stadspark het Bolwerk. De wijk typeert zich door de karakteristieke woonhuizen uit 1890 tot 1920. Er is veel groen, mooie parkjes, brede straten en leuke winkeltjes.  Een bijzonder leuke, sfeervolle en mooie woonwijk, dicht bij het centrum, waar het heel fijn wonen is. 

De Kleverparkbuurt heeft de volgende plussen: 
+ Dichtbij het centrum
+ Karakteristieke woonhuizen
+ Op enkele minuten van Station Haarlem
+ Veel leuke winkeltjes 

1lWbNOd2HEA

Meer over de Kleverparkbuurt in Haarlem 
De kleverparkbuurt ligt in het zuidwesten van stadsdeel Noord en grenst aan de Schotersingel met zijn statige en karakteristieke woonhuizen en het Stadspark Bolwerk. Dit is een heel sfeervol en historisch stukje Haarlem, waar het in elk jaargetijde heerlijk vertoeven is. Van hieruit ben je binnen enkele minuten op Station Haarlem en in de oude binnenstad. Door de Kleverparkbuurt loopt de Kleverparkweg, aan deze weg vind je een tal van leuke winkeltjes, traiteurs en Cleeff, waar je heerlijk kunt lunchen. Midden in het Kleverpark ligt het Santpoorterplein waar nog meer winkels en een supermarkt te vinden zijn.

Geschiedenis
Een leuk weetje is dat in het plantsoen van het Santpoorterplein een gedenksteen te vinden is die herinnert aan de eerste vlucht van Anthony Fokker met de ‘De Spin’. Dit vond plaats in 1911. In die tijd bestond het Kleverpark nog alleen uit weilanden. Aan de Kleverparkweg staat ook de in 1902 gebouwde Heilige Hartkerk, waar nu appartementen en een kapper in zijn gevestigd.Type woningenHet Kleverpark bestaat uit onder andere royale imposante eengezinswoningen, veelal jaren ’30, voorzien van prachtige erkers en glas-in-lood. Er is een grote diversiteit in woningen, elk met een eigen karakter. Van de woningen is 70% koopwoningen en zijn er naast woonhuizen ook veel boven- en benedenwoningen. 

Parkeren 
Een groot gedeelte van de Kleverparkbuurt is betaald parkeren en alleen voor vergunninghouders. Bij de Gemeente Haarlem kan een vergunning worden aangevraagd. Ben je benieuwd welke gebieden er voor vergunninghouders zijn, klik dan hier.  

Winkelen
De Kleverparkbuurt is een wijk met veel en een groot divers aanbod aan winkels. Van traiteurs, tweedehandskledingwinkels, tot een verantwoordelijke kinderwinkel, bloemenwinkel en een mooi wijnhuis. Ook zijn er diverse koffie- en lunchtentjes. Aan de Meester Cornelisstraat is een DekaMarkt gevestigd. Verder ligt de Kleverparkbuurt op loopafstand van Haarlem Centrum. Wist je dat Haarlem meerdere keren is uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland? Ook op culinair gebied is er niets te missen in Haarlem, er is een geweldig aanbod aan restaurants, wijnbars, lunch- en koffietentjes. 

Voor kinderen
In de Kleverparkbuurt ligt Openbare Basisschool Ter Cleef en de Protestantse-Christelijke basisschool De Ark. Ook is er een groot aanbod aan kinderdagverblijven en liggen middelbare scholen dicht in de buurt. Door de centrale ligging van de Kleverparkbuurt in Haarlem zijn er in de nabije omgeving,  binnen een omtrek van drie kilometer, maar liefst 27 basisscholen, 33 kinderdagverblijven en 19 middelbare scholen. Maar naast school is er tijd om te spelen en ook daarvoor biedt de Kleverparkbuurt genoeg. Er zijn een tal aan speelplekken waaronder Burcht ter Cleeff en Stadspark Haarlemse kweektuin. 

Nabij de buurt 
Rond de Kleverparkbuurt in Haarlem is er genoeg te beleven. Aan de Singel, net achter het station vind je museum het Dolhuys, gevestigd in een uniek middeleeuws gebouw: het voormalige Pest-, Dol-, en Leprooshuis. Dit huis bevond zich vroeger net buiten de stadsgrenzen van Haarlem en bood jarenlang onderdak aan de mensen die buiten de maatschappij vielen. Nu fungeert het als museum voor de geest. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er een tal aan tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s. Ook kun je in het Thuys café heerlijk koffie drinken of genieten van een wijntje op het terras aan het stadspark Bolwerk. Voor de schaatsliefhebbers onder ons ligt de schaatsbaan op een steenworp afstand.  

Bewoners
Het Kleverpark behoort met 6.000 tellende inwoners tot een van de grotere buurten van de Haarlem. Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen. 

Op zoek naar een woning in Haarlem? 
Ben je op zoek naar een woning in Haarlem of omgeving. Wil je graag wonen in de Kleverparkbuurt? Dan zijn wij jouw makelaar in Haarlem! Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees meer over ons of neem contact op

 

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Heussensstraat 78

750.000

verkocht

HAARLEM

Stuyvesantplein 26 rood

495.000

verkocht

HAARLEM

Tetterodestraat 49

900.000

verkocht

HAARLEM

Jozef Israelsstraat 28

925.000

verkocht

Remodal