Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons

Wonen in Haarlem - Kleverpark

Buurt informatie

ALGEMEEN
Aan de rand van de stad, ligt deze prachtige buurt ligt in het zuidwesten van stadsdeel Noord. Met zijn 6.000 inwoners vormt dit een redelijk grote buurt. Relatief gezien, wonen er wat meer ouders met kinderen en jongeren. De buurt ademt schoonheid door de prachtige huizen voorzien van ambachtelijke details in combinatie met veel groen, parkjes en de Schotersingel

BEWONERS
Zoals gemeld, behoort het Kleverpark met 6.000 tellende inwoners tot de grotere buurten van de stad. Verhoudingsgewijs telt deze buurt wat meer ouders met kinderen en jongeren en minder niet-westerse allochtonen dan de rest van Haarlem.

TYPE BOUW
Kleverpark wordt gesierd door woningen uit de eerste 30 jaar van de vorige eeuw. Veelal grote imposante eengezinswoningen, voorzien van prachtige erkers, glas in lood en een grote diversiteit aan huizen. Ook zijn er ontzettend veel boven- en benedenwoningen te vinden. Van de woningen is 70%  een koopwoning

INKOMEN & WERK
 Kleverpark is een buurt die veel werkgelegenheid biedt, het heeft ruim 1.800 arbeidsplaatsen in 450 vestigingen. Er wonen weinig arbeidsongeschikten en werkzoekenden. De arbeidsparticipatie in de buurt is dan ook hoog.

BUURTMONITOR
Wil je meer weten over de statistische informatie wat betreft de samenstelling van de bevolking, de woningen en de sociale voorzieningen in het Kleverpark? De Buurtmonitor laat cijfers zien over deze en andere onderwerpen.

www.haarlem.buurtmonitor.nl

Bron: gemeente Haarlem

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Achterweg 49

verhuurd

HAARLEM

Cederstraat 27

325.000

verkocht

HAARLEM

Van Dortstraat 34

625.000

verkocht

HAARLEM

Stuijvesantstraat 26

450.000

verkocht

Remodal