Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons

Wonen in Haarlem - Indischebuurt

Buurt informatie

ALGEMEEN
Deze gezellige volksbuurt heeft een zeer intensieve bebouwing en een hoge bevolkingsdichtheid. De Zaanenstraat vormt de scheidslijn tussen de Indischebuurt Noord en Zuid.

BEWONERS
Bijna 5.200 mensen tellende, kunnen we spreken van één van de grotere buurten in Haarlem. De bevolking van de Indischebuurt Zuid is jong: er wonen veel jongeren en jongvolwassenen en relatief weinig mensen van middelbare leeftijd en senioren. De leeftijdsopbouw in de buurt is vergelijkbaar met die van het centrum van de stad.

TYPE BOUW
De grootste helft van de woningen in de Indischebuurt dateert uit de eerste 40 jaar van de vorige eeuw. Net als in de Vogelenbuurt is deze bouw wel iets soberder en over het algemeen kleiner dan in bijvoorbeeld de Planetenbuurt. Door een periode van slecht onderhoud zijn veel verouderde complexen vervangen door nieuwbouw. De markt wordt gedomineerd door eengezinswoningen (80%). Van de huizen is 55% een koopwoningen. Iets meer dan het stedelijke percentage.

BUURTMONITOR
Wil je meer weten over de statistische informatie wat betreft de samenstelling van de bevolking, de woningen en de sociale voorzieningen in de Indischebuurt? De Buurtmonitor laat cijfers zien over deze en andere onderwerpen.

www.haarlem.buurtmonitor.nl

Bron: gemeente Haarlem

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Floresstraat 48

425.000

verkocht

HAARLEM

Spaarnhovenstraat 9

300.000

beschikbaar

HAARLEM

Delistraat 82

325.000

verkocht

HAARLEM

Besoekistraat 18

229.000

verkocht

Remodal