Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Wonen in Haarlem - Indischebuurt

Buurt informatie

De Indische Buurt is een gezellige volksbuurt, gelegen in Haarlem-Noord en bestaat uit de Indische Buurt-Zuid en de Indische Buurt-Noord. De wijken zijn de laatste jaren in populariteit aan het toenemen. Dit komt o.a door de nog relatief betaalbare woningen en omdat het een hele fijne en gezellige buurt is om in te wonen. Je vindt er o.a. de winkelstraat Cronje, verschillende basisscholen en speeltuinen. Ook heeft de wijk een gunstige ligging aan de oostkant van Haarlem waardoor je snel op de snelweg bent en binnen enkele minuten fietsen op Station Haarlem staat. 

De Indische buurt heeft de volgende plussen: 
+ Fijne en gezellige woonwijk
+ In populariteit aan het toenemen
+ Snel op de belangrijke uitvalswegen door de gunstige ligging aan de oostkant van Haarlem
+ Ideaal voor gezinnen met kinderen door de vele scholen, speeltuinen en parken
+ Binnen tien minuten fietsen op de Grote markt en op Station Haarlem 

GCaCT-zl9zc

Meer over de Indische Buurt in Haarlem 
De Indische Buurt is één van de grotere buurten in Haarlem. Je vindt er relatief grote eengezinswoningen tot kleine arbeiderswoningen, soms zelf in dezelfde straat. Sommige straten hebben aan één of beide kanten een voortuin waar andere straten de woningen grenzen aan de stoep. Er is een gezellig buurtleven in de Indische Buurt in Haarlem en er worden veel activiteiten door bewoners georganiseerd. Ook vind je er verschillende verenigingen zoals de Haarlemse Damclub, biljartvereniging en de Scouting.

Type woningen
De grootste helft van de woningen in de Indische Buurt dateert uit de eerste 40 jaar van de vorige eeuw. Je vindt er veelal jaren ’20 woningen. Net als de Vogelenbuurt is de bouw van de woningen in de Indische Buurt in Haarlem over het algemeen iets soberder en kleiner dan bijvoorbeeld de Planetenbuurt en de Bomenbuurt in Haarlem.  Je ziet naast de veelal vooroorlogse woningen ook hier en daar wat nieuwbouw. Dit komt doordat er een periode is geweest van slecht onderhoud. De woningmarkt in de Indische Buurt wordt gedomineerd door 80% eengezinswoningen waarvan zo’n 55% koopwoningen zijn. 

Parkeren 
In de Indische-Buurt Noord kun je overal gratis parkeren, dit geldt helaas niet voor alle straten in de Indische Buurt-Zuid, hiervan vallen een aantal onder parkeerzone C. Dit zijn voornamelijk de straten rond winkelstraat de Cronje. Wil je hier meer over weten, kijk dan op de website van de gemeente Haarlem:  www.haarlem.nl/parkeerzones/

Winkelen
Door de Indische Buurt-zuid loopt de winkelstraat de Cronje. Deze winkelstraat kenmerkt zich door de vele speciaalzaken en traiteurs. Ook zijn er o.a. kledingwinkels, de Hema, Blokker en een aantal leuke koffie- en lunchtentjes te vinden. Ook vind je in de Indische buurt het winkelcentrum Spaarneboog met o.a verschillende supermarkten en een fitnesscentrum. Voor je dagelijkse boodschappen en een kopje koffie hoef je dus niet direct de binnenstad niet in. 

Voor kinderen
Voor schoolgaande kinderen bevinden zich in de Indische Buurt drie basisscholen; de Vrije School Kennemerland, de Rooms-katholieke Liduinaschool en de Openbare Basisschool de Cirkel. Ook zijn er verschillende kinderdagverblijven en naschools opvangcentra te vinden. Gaan je kinderen (binnenkort) naar de middelbare school dan is er al binnen één kilometer afstand een VMBO, HAVO en VWO. Ook aan speeltuinen ontbreekt het niet in de Indische Buurt. Er zijn een aantal mooie, grote en goed onderhouden speeltuinen waar kinderen zich naar hartelust kunnen vermaken. 

Nabij de Indische Buurt
Vanaf de Indische Buurt ben je al binnen enkele minuten op Station Haarlem. Dichtbij zijn onder andere het stadspark de Haarlemmerkweektuin en het Zaanenbos. 

Bewoners
De Indische Buurt telt bijna 8.300 inwoners, veelal jongvolwassenen, jonge gezinnen en kinderen. Er zijn relatief weinig mensen van middelbare leeftijd en senioren. Je kunt de leeftijdsopbouw in de Indische Buurt in Haarlem vergelijken met die van de binnenstad van Haarlem. 

Op zoek naar een woning in Haarlem? 
Ben je op zoek naar een woning in Haarlem of omgeving. Wil je graag wonen in de Indische buurt? Dan zijn wij jouw makelaar in Haarlem! Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees meer over ons of neem contact op

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Spaarnhovenstraat 3

250.000

verkocht

HAARLEM

Hodsonstraat 27

375.000

verkocht

HAARLEM

Padangstraat 11

275.000

verkocht

HAARLEM

Besoekistraat 14

435.000

verkocht

Remodal