Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Wonen in Haarlem - Dietsveld

Buurt informatie

De wijk Dietsveld is een fijne, ruim opgezette jaren ’30 woonwijk in Haarlem. Dietsveld ligt halverwege Haarlem-Noord en loopt naadloos over in de Vogelenbuurt. Het is vanaf Dietsveld zo’n kleine vijftien minuten fietsen naar het centrum van Haarlem. De buurt typeert zich door de vele jaren ‘30 woningen, de gezellige brede straten en de groene pleintjes.  Kortom een sfeervolle, kindvriendelijke woonwijk waar het heel fijn wonen is. 

Dietsveld heeft de volgende plussen:
+ Kindvriendelijke jaren ’30 woonwijk
+ Gezellige brede straten en groene pleintjes
+ Dichtbij winkels en uitvalswegen
+ Vrij parkeren

Meer over de wijk Dietsveld in Haarlem
Ook al ligt Dietsveld wat dieper in Haarlem-Noord, je bent toch relatief snel, al met zo’n 15 minuten fietsen, in de binnenstad en op Station Haarlem. Voor de uitvalswegen richting Amsterdam, Den Haag en Alkmaar, ligt Dietsveld heel gunstig aan de Oostkant van Haarlem. Via de Schoterbrug, die de wijk met de Waarderpolder verbindt, zit je snel op de A9.

Centraal in Dietsveld, gelegen aan het Roerdompplein, vind je de basisschool “Koningin Emmaschool”. De straten hieromheen zijn groen en ruim opgezet. Ga je iets zuidelijker de wijk in dan kom je een grote speelweide en een hele fijne speeltuin genaamd “DVS’ tegen. Hier is tevens een buurthuis gevestigd waar regelmatig verschillende cursussen, workshops en danslessen worden georganiseerd. Ook is er de mogelijkheid om het gebouw af te huren voor bijvoorbeeld een feestje. 

De oostkant van de wijk is gelegen aan het natuurgebied de Hekslootpolder. Een beschermt natuurgebied dat overloopt in de Oude Spaarndammerpolder, natuurgebied Spaarnwoude en de Forten Zuid- en Noord. Deze zijn onderdeel van de “De Stelling van Amsterdam” en staan op de Unesco Wereld Erfgoed lijst. Dit natuurgebied is een heerlijke plek om te wandelen, fietsen of om op een bankje te zitten en van de natuur te genieten. 

De zuidkant van de wijk grenst aan de Jan Gijzenkade en de Jan Gijzenvaart. Hier kun je zomers heerlijk varen en als het meezit, in de koude wintermaanden, schaatsen. 

Type woningen
Dietsveld is een zogenaamde vooroorlogse buurt, 95% van de woningen zijn gebouwd in de laatste 10 jaar voor de tweede Wereldoorlog. Het zijn mooie, sfeervolle en degelijk gebouwde woningen met veel karakter. Als je door de wijk heen rijdt zie je veel karakteristieke jaren ’30 elementen zoals: erkers, glas-in-lood, voortuinen en siermetselwerk. Het is een buurt met relatief veel laagbouw en ruime eengezinswoningen. 

Parkeren 
In de buurt kun je vrij makkelijk en gratis voor de deur parkeren. 

Winkelen 
Voor je dagelijkse boodschappen hoef niet ver, er zijn diverse winkeltjes in de wijk te vinden, zoals een buurtsupermarkt, apotheek, ijssalon en banketbakker. Daarnaast ligt op steenworp afstand van de wijk het winkelcentrum Marsmanplein en de winkelstraat de Cronjé. 

Voor kinderen
Dietsveld is een kindvriendelijke buurt bij uitstek.  Veel voorzieningen zijn op loopafstand en er zijn verschillende kleine speelpleintjes en veldjes. Waardoor kinderen heerlijk én veilig buiten kunnen spelen. Bij de ommuurde speeltuin DVS kun je op gezette tijden bij de beheerders  een ijsje of een kopje koffie krijgen. Er is, in de nabije omgeving, een groot en divers aanbod aan basisscholen zoals: de Koningin Emmaschool, De St. Bavo School, de Dolfijn, de Zonnewijzer. En voor de middelbare school kun je onder meer terecht bij de scholengemeenschap het Schoter, het Mendelcollege of het NovaCollege. Verder zijn er  verschillende kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de wijk. Let op! Vanaf 2018 gelden er in Haarlem nieuwe regels betreft de plaatsing van je kind(eren) op de basisschool. Wil je hier meer over weten, kijk dan op deze website: https://cjgkennemerland.nl/sociale-kaart/schoolwijzer

Nabij Dietsveld
Als je de Rijksstraatweg aan de westkant van de wijk oversteekt, dan loop je zo het Schoterbos in. Een mooi stadspark waar je fijn kunt wandelen, sporten of bijvoorbeeld de kinderboerderij “Schoterhoeve” of de kleinste dierentuin van Nederland “Artisklas” bezoeken. Dichtbij gelegen, aan de Planetenlaan, vind je Stadsbibliotheek Noord, zwembad “de Planeet”, verschillende sportclubs en een grote supermarkt (DekaXL). 

Bewoners
Dietsveld is een van de kleinere buurten in Haarlem en telt c.a. 2287 inwoners. De bewoners zijn veelal gezinnen met kinderen. Het is een buurt waar relatief weinig werkzoekenden en mensen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering wonen. Daarom komt de gemiddelde arbeidsparticipatie ruim boven die in heel Haarlem uit.

Op zoek naar een woning in de Dietsveld in Haarlem? 
Wil je graag wonen in Haarlem en ben je geïnteresseerd in woningen in o.a. de wijk Dietsveld in Haarlem? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij helpen je graag met het vinden van jouw droomhuis.

Bron: gemeente Haarlem


Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Meeuwenstraat 19

645.000

beschikbaar

HAARLEM

Nachtegaalstraat 88

375.000

beschikbaar

HAARLEM

Lijsterstraat 16 .

500.000

verkocht

HAARLEM

Gruttostraat 5

425.000

onder bod

Remodal