Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons

Wonen in Haarlem - Dietsveld

Buurt informatie

ALGEMEEN
Een buurt die niet veel Haarlemmers kennen, waarschijnlijk door de ligging. Dietsveld ligt namelijk in het noorden van stadsdeel Noord. De lage bebouwingsgraad en lage bevolkingsdichtheid is te wijten aan het feit dat Dietsveld aan oostkant vooral bestaat uit polderland. Met de 2.300 tellende bewoners is Dietsveld één van de kleinere buurten.

BEWONERS
Dietsveld is een buurt waar veel gezinnen met kinderen wonen. De buurtbevolking telt dan ook relatief veel jongeren, maar weinig jongvolwassenen (20 tot 44 jaar) en senioren.

TYPE BOUW
Koopwoningen en dan vooral eengezinswoningen, domineren de markt in Dietsveld. Met name de twee bouwperioden: de jaren '30 van de vorige eeuw (60% van de woningen) en de jaren '50 (35% van de woningen) bepalen het beeld in deze buurt.

INKOMEN & WERK
Het bijzondere van Dietsveld is dat de bedrijvigheid vooral plaats vindt vanuit de woning (kantoor of werkplaats aan huis). De arbeidsparticipatie in Dietsveld is daarom dan ook één van de hoogste in de stad. Cijfers wijzen uit dat werkloosheid en uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid of bijstand ver onder het stedelijke gemiddelde liggen.

BUURTMONITOR
Wil je meer weten over de statistische informatie wat betreft de samenstelling van de bevolking, de woningen en de sociale voorzieningen in Dietsveld? De Buurtmonitor laat cijfers zien over deze en andere onderwerpen.

 www.haarlem.buurtmonitor.nl

Bron: gemeente Haarlem

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Raafstraat 29

475.000

verkocht

HAARLEM

Scheldestraat 8

325.000

beschikbaar

HAARLEM

Scheldestraat 16

235.000

verkocht

HAARLEM

Gruttostraat 10

312.500

verkocht