Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

Waarom is Haarlem zo aantrekkelijk om in te wonen?

17-04-2018 | Leef! Makelaars

Waarom is Haarlem zo aantrekkelijk om te wonen?

Aangenaam, ontspannen, cultureel en comfortabel. Wie in Haarlem woont weet het waarschijnlijk wel: Haarlem is een heerlijke stad om in te wonen.  Benieuwd waarom wij dit precies vinden? Lees hieronder onze 8 redenen.

 

  1. 1.       Uitvalswegen dichtbij

Voor wie het nog niet weet, vanaf Haarlem centraal station ben je met de trein binnen 15 minuten al in Amsterdam en binnen 35 minuten in Den Haag. Daarnaast zit je zo op de snelweg richting Amsterdam, Utrecht of Den Haag.

 

  1. 2.       Strand en duinen dichtbij

Of je nu gek bent van strandwandelingen, graag de natuur in trekt, vogels spot, een echte zonaanbidder bent of gewoon graag geniet van een hapje en drankje bij een leuke strandtent.

Vanaf Haarlem ben je op de fiets al binnen 30 minuten op het strand en nog sneller in de aangelegen beschermde natuur- en duingebieden Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bloemendaal en Zandvoort hebben een rijk aantal verschillende gezellige strandtenten. En het tussengeleden duingebied biedt tal aan recreatiemogelijkheden, verschillende wandel- en fietsroutes en duinmeren. Voor ieder wat wils dus en allemaal binnen handbereik.

 

  1. 3.       Historische Haarlem

Wist je dat Haarlem met meer dan 4000 rijks- en gemeentemonumenten de tweede Monumentenstad van ons land is? Aan de Grote Markt, midden in de historische binnenstad, liggen het middeleeuwse stadhuis, de Hoofdwacht, de Grote of St. Bavokerk en de Vlees- en Vishal. Je vindt door de hele stad heen prachtige monumenten zoals De Waag, Hodshon Huis, Amsterdamse Poort en Kathedrale Basiliek St Bavo en uiteraard de vele pittoreske hofjes, waarvan het oudste dateert uit 1395. Al deze monumenten, hofjes en kerken geven Haarlem zijn karakter en zorgen voor een sfeervolle en gezellige binnenstad.

 

  1. 4.       Winkelstad
    Haarlem heeft een groot aantal leuke, bijzondere en unieke winkeltjes. Natuurlijk zijn de grote winkelketens er ook te vinden, maar juist die leuke en unieke winkeltjes in de nostalgische straatjes in Haarlem maken dat Haarlem zo’n bijzonder goede winkelstad is. Daarnaast is alles goed aan te lopen, zijn er meerdere parkeergarages in en om de stad heen en kun je er heerlijk koffiedrinken, lunchen en dineren.

 

  1. 5.       Bourgondisch / eten en drinken

Voor de bourgondiërs onder ons is er een divers en groot aanbod aan goede restaurants, bijzondere cafés en leuke lunch- en koffietentjes in Haarlem te vinden. Een stad waar goed eten en drinken en gezelligheid voorop staat en recent zelfs is verkozen tot (gedeeltelijk) tweede terrassenstad van Nederland!

 

  1. 6.       Culturele stad

Het hele jaar door wordt er voor een ieder, jong en oud, van alles georganiseerd in Haarlem. Van leuke kleinschalige initiatieven, kunstroute, sportevents tot grote bekende festivals. In de zomer hoeft je de stad niet uit, elke dag is er wel wat leuks te doen. Voor de museum liefhebbers is er een groot aanbod aan diverse musea van het oude Teylers Museum tot de moderne Hallen en muziek-, cabaret- en toneelliefhebbers kunnen terecht bij het De Philharmonie, de Stadsschouwburg of poppodium het Patronaat.

 

  1. 7.       Groene stad

We kunnen zeggen dat Haarlem een groene stad is. Enerzijds door de doelstellingen die de Gemeente Haarlem heeft gesteld voor 2040 anderzijds door de vele parken, ruim opgezette, groene wijken en de vele natuurgebieden om Haarlem heen.

 

  1. 8.       Kindvriendelijk

Voor de mensen met kinderen onder ons, Haarlem is een ideale stad om in te wonen en leven met kinderen. Er is ruime keuze uit diverse goede kinderdagverblijven, basis- en middelbare scholen, een tal aan speeltuinen, kinderboerderijen en parken. Je zit dichtbij het strand en leuke duinmeertjes en er zijn goede en kindvriendelijke woonwijken die ook nog eens veel charme hebben. Erg prettig is dat er veel activiteiten en leuke plekken zijn die voor en zowel ouders als kinderen erg leuk zijn.  

 

 

Remodal