Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Waarom een aankoopmakelaar de moeite waard is...

02-03-2022 | Leef! Makelaars

 

Een huis kopen is een spannend proces en een flinke investering. Waarom zou je geld uitgeven aan een aankoopmakelaar? Wij leggen het uit.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar gaat voor jou op zoek naar woningen die passen bij je wensen, of kijkt met een professionele en kritische blik naar woningen die jij aandraagt. Zodra jullie een voorselectie hebben gemaakt, gaan jullie samen bezichtigen. Wanneer jij je zinnen hebt gezet op een bepaalde woning, voert de aankoopmakelaar voor jou de onderhandelingen.

Heeft je makelaar met de verkoper een prijs afgesproken? Dan begeleidt hij jou verder bij de overdracht van de woning. Redelijk prettig, natuurlijk. Maar wat zijn nou de argumenten waarom je echt niet zonder een aankoopmakelaar kan?

De onderhandelingen uit handen geven

Wanneer je niet zo zeker in je schoenen staat als je moet gaan onderhandelen over een prijs, kun je beter een makelaar het werk laten doen. Hij heeft immers wel vaker in de ring gestaan. Hij weet dus wat er komen gaat.

Tijd en werk besparen

Wat veel mensen onderschatten is hoeveel tijd er gaat zitten in het kopen van een huis. Het zoeken, het bezichtigen, het onderhandelen, het afhandelen. Als je tijd te kostbaar is, of je er gewoon geen zin in hebt, kan een aankoopmakelaar heel waardevol zijn. Hij neemt het grootste gedeelte van het werk op zich, waardoor jij alleen af en toe moet schakelen en langs een huis gaan.

Kennis van de markt

De meeste aankoopmakelaars werken vrij lokaal, en weten dus precies wat er speelt in jouw potentiële nieuwe buurtje. Ze horen als eerste over woningen die vrij komen, weten goed wat een woning waard is en weten precies bij wie ze moeten wezen. Makelaars kunnen vaak ook net wat beter inschatten welke gebreken veel voorkomen.

Kosten aankoopmakelaar vs. de opbrengsten

Een aankoopmakelaar kan veel geld kosten. Zeker wanneer je een wat duurder huis wilt kopen, en de afgesproken kosten afhangen van de koopprijs. Daarentegen kan een goede aankoopmakelaar je ook een hoop geld besparen. Wanneer je een vast tarief afspreekt, met een bonus wanneer de aankoopmakelaar een lagere aankoopprijs weet te onderhandelen, kan het al een stuk aantrekkelijker zijn.

Ben je ook op zoek naar een woning? Of wil je juist je woning verkopen? Voor vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen via 023 551 9006 of info@leefmakelaars.nl

Remodal