Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Leef! met de maatregelen rondom het coronavirus

03-04-2020 | Leef! Makelaars

 

Sinds een tijdje is Nederland in de ban van het coronavirus en de door het kabinet en RIVM genomen maatregelen. Maatregelen die in meer of mindere mate impact hebben op ons dagelijkse leven.

 

Ook al is de invloed van het coronavirus op de makelaardij misschien minder in het nieuws dan dat het op de zorg, horeca en de supermarkten heeft, voor de huizenzoekers, -verkopers en iedereen die met deze plannen bezig is, is het wel degelijk belangrijk. Het coronavirus zorgt voor onzekere tijden, zo ook binnen de woningmarkt. Funda, de bekendste woningverkoopsite van Nederland, merkt enige invloed van de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen in het aantal zoekopdrachten en bezichtigingsaanvragen maar hier zit een opvallende golfbeweging in die inherent is aan het bekend maken van nieuwe maatregelen. Een vrij grote groep laat zich tot nu toe nog niet afschrikken door het coronavirus. Volgens de baas van Funda is dit ook niet zo vreemd. Veel mensen zaten al in het aankoop- of verkoopproces toen het coronavirus in Nederland werd geconstateerd. Daarnaast was de woningmarkt al langere tijd overspannen en zien sommige woningzoekenden deze crisis als een kans. 

Ook de NVM geeft aan dat over het algemeen de bezichtigingen gewoon doorgaan en de verkoopcijfers nog geen grote fluctuaties laten zien. Zo’n 10 procent van de potentiële kopers vraagt om alternatieven voor bezichtigingen, maar lang niet iedereen gelooft in digitaal bezichtigen: “Een woningbezichtiging is een beleving, een huis moet je voelen”.

 

Woningbezichtiging

Wij bieden woningzoekers de mogelijkheid op verschillende manieren digitaal te bezichtigen: dit kan met de virtuele tour op Funda en onze website, waarbij het net is alsof je zelf door de woning loopt. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je toch fysiek in een huis wilt zijn voor je het koopt. Om dit mogelijk te maken hanteren we voor ieders veiligheid en gezondheid een aantal regels conform de richtlijnen van het RIVM:

  • geen fysiek contact tijdens de afspraak, onze makelaars blijven op minimaal 1,5 meter afstand;
  • onze makelaars dragen latex handschoenen tijdens de afspraak
  • maximaal 2 bezoekers (zonder kinderen, familie, vrienden e.d.), indien het een verkoopbezichtiging betreft eventueel aangevuld met een aankoopmakelaar
  • raak zo min mogelijk aan in de woning zoals deurklinken, leuningen, lichtschakelaars, etc.
  • mensen met verkoudheidsklachten of verhoging/koorts mogen niet naar de afspraak te komen en bieden we aan de woning te bezichtigen middels de virtuele tour op onze website
  • onze makelaars mogen mensen eventueel de toegang ontzeggen.

 

Zolang de huidige maatregelen gelden plannen wij geen afspraken bij ons op kantoor en werken onze medewerkers zoveel mogelijk thuis.

 

Verkoopgesprek

Behalve de bezichtigingen bieden wij – rekening houdend met dezelfde maatregelen – ook aan om langs te komen voor een gesprek over de verkoop van je woning. Om je van een goed advies te kunnen voorzien lopen wij graag een rondje door de woning. Mocht je dit nu liever niet in je woning plannen dan kunnen we dit ook via Whatsapp videobellen of Skype doen.

 

Zoekgesprek

Ben je op zoek naar een woning en wil je een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek over het zoeken en aankopen van een woning? Dit plannen wij graag voor je in waarbij onze makelaar op het afgesproken tijdstip contact met je opneemt via Whatsapp videobellen of Skype.

 

Digitaal ondertekenen

Wij werken al geruime tijd met Docusign, een systeem om op rechtsgeldige wijze een koopovereenkomst of opdracht tot dienstverlening te ondertekenen, iets wat in de huidige situatie altijd wordt gebruikt. Wij plannen voor ondertekening van een koopovereenkomst een afspraak met je in om deze telefonisch toe te lichten.

 

Sleuteloverdracht

Ook notariskantoren werken nu veelal op afstand en als er afspraken op kantoor zijn willen zij het aantal mensen hierbij zoveel mogelijk beperken. Per kantoor wordt er contact met je opgenomen of zij de akte willen laten passeren via een volmacht of videobellen. Hierbij zullen wij als aan- of verkoopmakelaar niet aanwezig zijn, maar jouw makelaar is telefonisch bereikbaar en neemt na het passeren contact op met de notaris of alles goed is gegaan. Bij de opleveringsinspectie voorafgaand aan het transport zijn wij wel aanwezig maar houden gepaste afstand.

 

Uiteraard betreuren we dat we met deze beperkingen worden geconfronteerd, maar hiermee rekening houdend zijn wij je graag van dienst! Ondanks alles zijn we heel blij te melden dat voor ons, net als voorgaande jaren, de maand maart de drukste maand met de meeste aan- en verkopen van dit jaar is geweest. En ook april zijn we voortvarend begonnen… dus wij gaan “gewoon” door.

 

Als je vragen hebt of met ons wilt overleggen of en hoe wij je bij aan- of verkoop van een woning kunnen begeleiden kun je contact met ons opnemen.

 

Remodal