Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Leef! bestaat 15 jaar...

01-05-2022 | Marc Westerdiep

 

1 mei, dag van de arbeid… en wat doe je dan? Je begint voor jezelf! Dat is wat Jochum Steur deed, vandaag exact 15 jaar geleden… 

1 mei 2007, het was een dinsdag, de zon scheen al vroeg en er lag dauw op de bladeren van de oude eik tegenover het kantoor in het stadspark. Juist op die dag durfde Jochum de stap te nemen en stak de sleutel in het slot. Hij opende voor het eerst de deuren van zijn eigen makelaarskantoor, Leef! 

De keuze voor de naam Leef! was niet zomaar, het past echt bij hem. Het staat voor goed wonen en gezond leven. Heerlijk genieten en je fijn voelen in je eigen woning… Dat geeft je vertrouwen en geborgenheid, de basis voor een mooi leven. 

Jochum was nog maar 27 jaar oud, net uit zijn makelaars- kinderschoenen gestapt, en toch durfde hij het ondernemerschap aan, de sprong in het diepe. In zijn eentje begon hij zijn eigen makelaarskantoor, from scratch to hatch.

Maar “helaas”, het werd hem al gauw te druk. Hij sport en supt namelijk veel en doet ook graag leuke dingen met zijn gezin. Hij nam daarom al gauw iemand aan om hem te ondersteunen en vanaf 2010 begon de groei echt. Zelfs tijdens de jaren van crisis en economische recessie kwam er ieder jaar een medewerker bij. Juist in die tijd, dat woningen langer dan 1 jaar te koop stonden! Kun je je dat nu nog voorstellen?

Eigenlijk ging die groei vanzelf, omdat spontaan nieuwe ideeën opkwamen en andere manieren van werken onderscheidend bleken te zijn. Leef! groeide gewoon omdat het team hun werk graag anders doet dan de massa. Ideeën kwamen vanzelf op, out of the box. Hun specialisatie in jaren '30 woningen en huizen met karakter bleek ook een goede keuze te zijn.

6000 mensen blij gemaakt 

Nu vandaag, 15 jaar nadat Jochum voor het eerst de sleutel in het slot stak, heeft Leef! ruim 3000 transacties begeleid. Bij een verkoop is ook een koper betrokken, dus hebben ze ruim 6000 mensen blij gemaakt! Niet alleen door hun inzet bij de verkoop, maar ook bij de aankoop en verhuur van woningen. Het idee om zoveel mensen blij te hebben gemaakt geeft Jochum en zijn team een geweldig goed gevoel, de bevestiging om zo door te gaan en vernieuwend te blijven.

Team Leef! bestaat vandaag de dag -naast Jochum- uit een vertrouwde club leeuwen en enthousiaste jonge tijgers: Inge, Jeroen, Jill, Luca, Marc, Stephanie, Suzanne, Willemijn en Wouter (en kantoorhond Mila).

15 jaar geleden werd Leef! geboren. 2007 was verder nog een heel bijzonder jaar…

TomTom navigeerde je van A naar B, Kabinet Balkenende IV trad aan, Beatrix werd 69 en kleindochter prinses Ariane werd geboren. TV zond programma’s voor het eerst uit in breedbeeld en de Betuwelijn werd geopend. Chris Messina introduceerde de #hashtag en gorilla Bokito ontsnapte uit dierentuin Blijdorp. 

Hyves was een social hoogtepunt met Krabbelen en Poken en YouTube was populair om online filmpjes te bekijken. De eerste iPhone werd gelanceerd en onderweg liep je op je Ugg’s (die slobber-bont-laarzen) op je iPod te luisteren naar “Jij bent zo” van Jeroen van der Boom, “Alles is liefde” van Blof en in Spotify stonden Mika, Iglesias en Fergie bovenaan in de hitlijst Top40.

Kortom, een mooi jaar!

 

Remodal