Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

Klopt dit?

17-07-2018 | Leef! Makelaars

Klopt dit? Feiten en fabels over je woning verkopen in de zomer

We horen vaak dat je in de zomer je woning beter niet te koop kunt zetten. Er worden verschillende beweringen gedaan waarom dan niet. Maar klopt dat nu eigenlijk wel? Hieronder de drie meest voorkomende en of deze nu wel of niet kloppen:

 

Er zijn in de lente-/zomermaanden in Nederland minder bezoekers op Funda

Fabel, want uit onderzoek van Funda is gebleken dat in de warme maanden (mei-oktober) het gemiddelde aantal bezoeken 4,4% hoger ligt dan in de koude maanden (november-april). Het maakt dus niet uit wanneer je je woning te koop zet.

 

In de zomer verkoopt een woning minder goed

Fabel. Het aantal woningen dat in de zomer alsmede in de wintermaanden wordt verkocht ligt ongeveer gelijk. In de zomer worden in Nederland gemiddeld 2.000 meer woningen verkocht (bron: Funda – 2013-2015).

 

In de zomervakantieperiode zijn potentiële kopers op vakantie en heeft het geen zin mijn woning te koop te zetten.

Fabel. Dit klopt zeker niet, want tegenwoordig is er bijna overal internet en zien we dat het dataverkeer vanuit het buitenland toeneemt (sinds 1 juli is je bel- en internetbundel zelfs binnen de EU geldig). Potentiële kopers hebben op vakantie de tijd om te zoeken naar een huis. Een afspraak voor een bezichtiging is snel gemaakt en zelfs koopaktes kunnen tegenwoordig digitaal worden ondertekend. Dus geen reden om je woning niet te koop te zetten.

 

Hebben we je overtuigd en wil je meer informatie over het verkopen van je woning? Bel of mail ons op 023 5519006 of info@leefmakelaars.nl

 

 

 

Remodal