Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Een woning kopen zonder risico met de NVM No Risk-clausule

03-02-2023 | Jochum Steur

Een woning kopen zonder risico met de NVM No Risk-clausule

 

De woningmarkt verandert: de prijzen staan onder druk en het duurt langer voordat huizen worden verkocht. Daarom krijgen wij steeds vaker van kijkers in Haarlem, vragen over kopen zonder het risico op het niet-verkopen van de huidige woning en het voorkomen van langdurig dubbele lasten.

 

NVM No Risk-clausule

Daar heeft Leef! Makelaars een goede oplossing voor: Het kopen met de NVM No Risk-clausule, ofwel: voorbehoud verkoop eigen woning. Hierbij stel je als potentiële koper voor aan de verkoper dat je de koop mag ontbinden als je jouw eigen woning niet verkoopt.

Vaak wordt een termijn van 3 maanden afgesproken. Daarnaast dien je aan te geven wat de minimale verkoopprijs is voor jouw huidige woning. De afspraken worden vastgelegd in een koopcontract.

De verkoper heeft het recht om door te gaan met de verkoop. Dat wil zeggen dat de woning in de actieve verkoop blijft staan, dat er bezichtigingen plaats mogen vinden en dat er onderhandelingen gevoerd mogen worden. Als er een tweede koper is, krijgt de eerste koper 48 uur de tijd om zijn koop definitief te maken, of om ervan af te zien.

 

Ook een woning aankopen met de NVM no risk-clausule?

Wil je meer weten over aankopen met de NVM no risk-clausule? Neem dan contact met ons op! (Jochum Steur 0622454984)

 

Remodal