Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Dit zijn de interieurtrends van het voorjaar!

15-04-2022 | Luca Veldheer

 

De zon laat zich vaker zien, de vogeltjes fluiten en de bloemen staan in de bloei. Nu de dagen wat langer worden en het zonnetje wat meer begint te schijnen, mogen we al voorzichtig uit kijken naar de zomer. Na een winterperiode waar we veel thuis waren, zijn we toe aan wat verandering. Het voorjaar is een tijd voor frisse vibes, nieuwe ideeën en meer energie, dus laat het opruimen en opfrissen maar beginnen met deze woontrends!

Om je woning  wat op te fleuren kan je kiezen voor de voorjaarskleuren lila, oud-roze, groen en lichtblauw. Mocht je niet van deze kleuren houden kun je ook helemaal terug naar de basis. Simpelheid en lichte kleurtonen spelen een grote rol dit voorjaar. Ga voor een basis aan wittinten en een mix van een beige- en lichtbruin palet voor een rustige sfeer in huis. Ga voor persoonlijke accessoires met een subtiele, fijne print. Het is belangrijk dat je je interieur écht van jou maakt. Dit kun je doen met grote vazen met veldbloemen (of eventuele droogbloemen). Deze geven een mooie en warme sfeer in een woning.

Lange tijd was de industriële woonstijl heel populair, maar hier komt verandering in. We krijgen langzamerhand meer behoefte aan een vriendelijker en zachter interieur met organische materialen zoals bamboe, hout en kurk. Strak vormgegeven elementen maken plaats voor ronde vormen en golvende lijnen. Geen zorgen over je strak gelijnde kast; deze mag gewoon blijven. Combineer het met een nieuw rond vloerkleed en je bent helemaal klaar!

Voor de tuin: Leg de kussens buiten en klap de parasol uit, dat zorgt al voor een zonnige sfeer. Wil je het voorjaar helemaal naar voren laten komen? Dan kan je qua bloemen en planten het beste kiezen voor narcissen, krokussen, blauwe druiven en de hyacint.

Wanneer het lekkerder weer wordt, zien wij in de makelaardij dat steeds meer mensen hun woning willen verkopen. Velen vinden de lente hier dan ook het perfecte seizoen voor. Uiteraard is het beste moment om je woning te verkopen het moment dat jij daar klaar voor bent. Máár, de lente helpt zeker mee bij het maken van de foto’s. Zo ziet een tuin er in het voorjaar er vaak wel vriendelijker en verzorgder uit dan in de winter. Ook de zon heeft veel invloed op de sfeer van de verkoopfoto’s. Het maakt het allemaal nét wat gezelliger.

 

 

 

Remodal