Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Van Zeggelenstraat 42
350.000

HAARLEM

Van Zeggelenstraat 42

350.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Bouwjaar
1931
Oppervlakte
107m2
Aantal kamers
6
Buitenruimte
Achtertuin - zuid
Onderhoud
Goed
Energie label
C
Pluspunten
Aan rustige weg, in woonwijk
Berging
Vrijstaand hout
Garage
Geen garage
Neem contact met ons op

Omschrijving

~ English text below ~

Dat wordt genieten in dit sfeervolle jaren '30-huis met 5 kamers in één van de leukste straten van de populaire Amsterdamsebuurt, net om de hoek van het Van Zeggelenplein. Gelegen in een fraaie brede straat met bomen tref je deze prachtige woning van maar liefst 107 m2 met heerlijke tuin op het zuiden aan, die is voorzien van de volgende pluspunten:

+ Mooie jaren '30 details zoals hoge plafonds, glas-in-lood, paneeldeuren, originele betegeling etc.
+ Bouwjaar 1931 en gefundeerd op houten palen met betonopzetters.
+ Woonoppervlakte 107 m2, bruto inhoud circa 357 m2 en perceelgrootte 90m2.
+ Lichte woonkamer met openslaande deuren naar heerlijke tuin op het zuiden!
+ Geheel voorzien van dubbele beglazing en voorzetramen voor het glas-in-lood.
+ De voorgevel is gereinigd door middel van zandstralen en opnieuw gevoegd en geïmpregneerd in 2013.
+ De spouwmuren voor en achter zijn geïsoleerd, evenals de vloer.
+ CV ketel Bosch VRC-25 (2013).
+ Het platte hoofddak is van bitumen (opbouw achterzijde 2000) en toen geïsoleerd. De bitumen dakkapel op de eerste etage is van 2015.
+ Buitenschilderwerk oktober 2018.
+ Toplocatie: zie verderop in de tekst.

BeLeef! deze woning op een unieke manier met onze virtuele woningtour. Loop door de woning heen, bekijk de woning van een afstand of zoom in. Benieuwd? Kijk snel op onze website bij de woninginformatie en klik op de groene button: bekijk de virtuele tour.

Achter de voordeur: De entree met origineel tegelwerk en de meterkast (6 groepen en 1 aardlek). Via de vestibuledeur kom je in de gang met het nette toilet en fonteintje. De wasmachineaansluiting vind je in de trapkast.
Aan de voorzijde van de woonkamer zitten in het kozijn 3 originele ramen met dubbelglas. De fraaie glas in lood bovenraampjes hebben voorzetramen.

De open keuken en de originele openslaande deuren naar de tuin geven de woonkamer eveneens een ruim en licht gevoel. De wanden en het plafond (met mooie hoogte!) zijn strak gestuukt en er ligt een lichte marmoleumvloer.
De open keuken is L-vormig en heeft de volgende inbouw apparatuur: 5-pits gasfornuis met oven (Smeg), afzuigkap, en een afwasmachine (AEG). De RVS koelkast met 3 laden vriezer staat los en is ter overname. Het aanrechtblad heeft een dubbele spoelbak en de keuken heeft veel bergruimte door onder andere de bovenkastjes met glazen deurtjes en verlichting. Er ligt in de keuken een beige plavuizenvloer. De tuin is ook toegankelijk vanuit de keuken en heeft een achterom naar de Ten Catestraat. Achterin staat een houten schuur met betonvloer, stenen voeting en elektra.

Eerste verdieping:
De trap met de fraaie balustrade leidt naar de overloop van de eerste verdieping. Hier tref je 3 slaapkamers, alsmede de badkamer aan. Aan de voorzijde twee slaapkamers met een dakkapel: de ramen hierin zijn van dubbelglas en hebben een originele roedeverdeling. De grote kamer van deze twee heeft een inbouwkast.
Aan de achterzijde de royale ouderslaapkamer voorzien van een ruime inbouwkast met schuifdeuren.
Alle kamers zijn voorzien van lichte marmoleumvloeren. De badkamer heeft een ligbad met douche, een dubbel wastafelmeubel, toilet en radiator. De CV-opstelling is netjes weggewerkt in de kast.

Tweede verdieping:
Via de open trap kom je op tweede verdieping die in 2000 aan de achterzijde recht is opgetrokken, waardoor er 2 kamers zijn gecreëerd. Daarnaast bevindt zich onder de kap aan de voorzijde veel bergruimte.

Locatie:
De ligging in de Amsterdamsebuurt is goed met diverse gezellige buurtwinkels aan het Van Zeggelenplein en een groter winkelaanbod in de Amsterdamstraat en het Prinses Beatrixplein. Wonen aan de oostzijde van Haarlem is gunstig ten opzichte van de uitvalswegen (Rottepolderplein, A9 en de A5 richting Alkmaar, Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, e.d.). Diverse goede busverbindingen en haltes tref je in de nabije omgeving. Door de komst van treinstation Spaarnwoude (korte verbinding met Amsterdam) is de woonomgeving populair geworden en daardoor ook een perfecte locatie voor forensen die dichtbij het centrum willen wonen en snel de stad uit willen! Op de fiets sta je ook zo op de Grote Markt in Haarlem of fiets je op een zomerse dag in een half uur door naar het strand in Bloemendaal aan Zee!

~ English ~

Enjoy this atmospheric 1930s house with 5 rooms in one of the nicest streets of the popular Amsterdamsebuurt, just around the corner from Van Zeggelenplein. Located in a beautiful wide street with trees you will find this beautiful home of no less than 107 m2 with a lovely southfacing garden, which has the following features:

+ Beautiful 1930s details such as high ceilings, stained glass, panel doors, original tiling etc.
+ Year of construction 1931 and founded on wooden piles with concrete toppings.
+ Living area 107 m2, gross content 357 m2 and a plot size of 90m2.
+ Bright living room with patio doors to lovely south-facing garden!
+ Fully equipped with double glazing and additional windows.
+ The facade has been cleaned by sandblasting and re-attached and impregnated in 2013.
+ The cavity walls at the front and rear are insulated, as well as the floor.
+ Bosch VRC-25 boiler (2013).
+ The flat main roof is made of bitumen (built-up at the back of 2000) and then isolated. The bitumen dormer on the first floor is from 2015.
+ Exterior painting work: October 2018.
Meer informatie

Foto's

Plattegrond

Kaart

Streetview

Remodal