Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Middenweg 45
550.000

HAARLEM

Middenweg 45

550.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Bouwjaarperiode
1906-1930
Oppervlakte
135m2
Aantal kamers
6
Buitenruimte
Achtertuin
voortuin
zijtuin
Onderhoud
Goed tot uitstekend
Pluspunten
Aan park, aan rustige weg, in woonwijk
Berging
Vrijstaand steen
Garage
Geen garage
Neem contact met ons op

Omschrijving

- English text below -

Op de grens van de geliefde Planetenbuurt en de populaire Bomenbuurt tref je deze royale en karakteristieke eengezinswoning (HOEKwoning) aan, die over de volgende pluspunten beschikt:
+ Bouwjaar 1929 en de woning heeft nog veel authentieke (of teruggebrachte) details, zoals een erker, glas-in-loodramen, hoge plafonds en paneeldeuren.
+ Woonoppervlakte ca. 135 m2. De perceelgrootte bedraagt 152 m2.
+ Ruime voortuin (uitgerust met een overkapping voor de fietsen) voor de ochtendzon, zijpad en afgesloten achtertuin (met schuur) op het westen voor de middag- en avondzon.
+ Balkon aan de straat-/voorzijde op het oosten op de erker en een groot balkon (bijna 12 m2), rustig gelegen aan de achterzijde op het westen om de allerlaatste zonnestralen mee te pakken.
+ Voorzien van 5 slaapkamers en op de zolder (verbouwd in 2013) een aparte bergruimte en aparte stookruimte.
+ Volledig voorzien van dubbele beglazing.
+ Het dak is geïsoleerd en heeft nieuwe pannen en nieuwe goten 2009.
+ Het dak van de uitbouw is in 2009 vernieuwd. Dak van de schuur en het zink op de erker in 2011.
+ Buitenschilderwerk achter en aan zijgevel in 2017 en voor in 2015.
+ C.V.-ketel Intergas Prestige CW6 uit 2009.
+ Nieuwe bedrading, groepenkast en uitbreiding tot 11 groepen, 2 aardlekschakelaars en een aparte kookgroep van 4x (2x220Volt)
+ Riool tot hoofdriool in 2009 vervangen.
+ Fantastische, centrale en gewilde locatie, zie onderaan de tekst.

BeLeef! deze woning op een unieke manier met onze virtuele woningtour. Loop door de woning heen, bekijk de woning van een afstand of zoom in. Benieuwd? Kijk snel op onze website bij de woninginformatie en klik op de groene button: bekijk virtuele tour.

De indeling is als volgt:
De voortuin heeft veel blijvend groen, een beukenhaag, een overkapping voor de fietsen en ’s zomers zit je hier al heerlijk in het ochtendzonnetje op je bankje te genieten. Via deze gezellige voortuin bereik je de woning en langs het huis de op het westen gelegen afgesloten achtertuin. Je betreedt het huis in de entree met de meterkast en treft een lichte (door het zijraam in het trappenhuis) betegelde gang waar zich het moderne toilet met fonteintje bevindt. De woonkamer welke door de vorige eigenaren is uitgebouwd (ruim 11 meter lang!) is toegankelijk via een enkele paneeldeur. Er ligt een mooi lichte eikenhouten parketvloer in visgraatpatroon met donkere bies (2011) en de muren en plafonds zijn strak gestuukt. De keuken is dicht en door de extra lengte heeft deze heel veel werkblad. Daarnaast is er veel bergruimte door de kastruimte. Door de lichtkoepel is het hier altijd licht. De keuken van Bruynzeel is voorzien van een 4-pits gasfornuis, oven, RVS afzuigkap, vaatwasser en koelkast tafelmodel (ATAG). Aan de voorzijde heeft de woonkamer een sfeervolle erker met glas-in-lood-raampjes. Aan de achterzijde bieden de openslaande deuren toegang tot de heerlijke tuin op het westen voor de middag en avondzon.
De tuin is in 2014 fraai aangelegd met grote, vierkante, antracietkleurige natuurstenen tegels (basalt) en vlonders en heeft een ingebouwde zandbak. In de tuin staat achterin de in 2011 gerenoveerde schuur; het dak en de Rabatdelen op het metselwerk zijn vernieuwd en er is elektra aanwezig.

Door het raam in de zijgevel is het trappenhuis naar de eerste verdieping erg licht. Op deze verdieping vind je drie slaapkamers en de badkamer. De masterbedroom heeft over de gehele wand een diepe inbouw-/schuif-kast. Openslaande deuren leiden naar het royale balkon op het westen om in de zomer ‘s avonds van de laatste zon te genieten. De badkamer is ook aan de achterzijde gesitueerd en is voorzien van een heerlijk ligbad, een douche, een tweede toilet en een brede wastafel. Aan de voorzijde heeft de tweede slaapkamer een balkon die op de erker rust. De derde, kleinste kamer heeft net als de andere kamers strak gestuukte muren en plafonds.
Opnieuw een licht trappenhuis bij de trap die je naar de tweede verdieping brengt. Op de overloop tref je het derde toilet die het huis rijk is. Vanuit de overloop zijn de balken en spanten mooi in het zicht. Hiertussen is glas geplaatst waardoor alle vertrekken mooi licht zijn. De twee slaapkamers hebben daarnaast nog een raam in de gevel en een Velux dakraam in de dwarskap. De slaapkamer aan de voorzijde is over de volledige breedte met de nok mooi in zicht. Aan de achterzijde bevindt zich de tweede slaapkamer, via welke de berging bereikbaar is en waar zich de C.V. ketel en de wasmachine- en drogeropstelling bevinden. Op de overloop heb je toegang tot de tweede berging. Beide bergingen zijn mooi licht door een dakkoepel.

Locatie:
Vanwege de ligging en de bouwstijl/sfeer is deze buurt enorm in trek! Het betreft hier een rustige en kindvriendelijke omgeving met veel groen, speeltuinen, scholen en naschoolse opvang, maar ook winkels (Cronjéstraat) en diverse grote supermarkten (grote AH op het Soendaplein) tref je in de nabije omgeving. Om de hoek tref je het Zaanenbos en het Schoterbos met kinderboerderij en De Stadskweektuinen met z’n ruïne, speelvoorzieningen, kassen, volière en café zijn op loopafstand. Goede busverbindingen, het NS station en de oude binnenstad van Haarlem, zijn alle op loop- of fietsafstand. Ook de centrale ligging tussen uitvalswegen (A9) en de Randweg maakt de woonomgeving populair. En dan niet te vergeten de prachtige fietstocht door de Kennemerduinen waarmee je binnen 40 minuten op het strand ligt!

- ENGLISH -

Middenweg 45

On the border of the popular Planetenbuurt and Bomenbuurt you will find this spacious and characteristic family house (CORNER house), with the following features:

+ Built in 1929 and the house has many authentic (or restored) details, such as a bay window, stained-glass windows, high ceilings and panel doors.
+ Floor service area 135 m2. The plot size is 152 m2.
+ Spacious front garden (equipped with a roof for bicycles) for the morning sun, side path and private west-facing backyard (with shed) for the afternoon and evening sun.
+ Balcony on the bay window on the street /front side facing the east and a large west-facing balcony (almost 12 m2), quietly located at the back to catch the very last rays of the sun.
+ Has 5 bedrooms and in the attic (renovated in 2013) a separate storage room and separate boiler room.
+ Fully equipped with double glass.
+ The roof is insulated and has new tiles and new gutters 2009.
+ The roof of the extension has been renewed in 2009. Roof of the shed and the zinc on the bay window in 2011.
+ Exterior painting at the back side and the side wall done in 2017 and the front side in 2015.
+ Central heating boiler Intergas Prestige CW6 from 2009.
+ New wiring and modern electricity
+ The drains have been replaced in 2009.
+ Fantastic and central location.
Meer informatie

Foto's

Plattegrond

Kaart

Streetview

Remodal