Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Iepenstraat 6
750.000

HAARLEM

Iepenstraat 6

750.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Bouwjaar
1924
Oppervlakte
216m2
Aantal kamers
3
Buitenruimte
Patio/atrium - zuidoost
achtertuin
Onderhoud
Redelijk
Energie label
G
Pluspunten
Aan rustige weg, in woonwijk
Garage
Geen garage
Neem contact met ons op

Omschrijving

~ English text below ~

UNIEK COMBINATIEOBJECT - Visionairs opgelet!

In de populaire Bomenbuurt ligt dit unieke object met in totaal ruim 216 m2 bruto vloeroppervlak! Hiervan heeft ca. 128m2 woonbestemming en ca. 88m2 overig vloeroppervlak.

Sinds 1989 wordt dit jaren'20 huis bewoond door de huidige eigenaresse en zijn de panden onderling verbonden en nu in gebruik als woning met atelier. Na 32 jaar is het moment daar dat een andere bewoner er zijn of haar thuis van maakt. Er zijn zeer goede groeimogelijkheden middels een dakopbouw (vergunningplicht) en ideaal voor combinatie gebruik, wonen en werken, extra ruime hobbyruimte, bergruimte, kantoor aan huis, etc. Dit bijzondere object beschikt over vele plussen:

+ Maar liefst 216 m2 aan bruto gebruiksoppervlak, waarvan ca. 128m2 woonbestemming en ca. 88m2 overige gebruiksoppervlakte.
+ Het atelier/hobbyruimte heeft een zelfstandige entree.
+ Geheel naar eigen wens in te delen en te verbouwen, creëer je droomhuis.
+ Besloten en gezellige tuin/patio op het oosten.
+ Goede mogelijkheid tot opbouwen (vergunningplicht).
+ Volgens opgave gemeente Haarlem woonhuis gefundeerd op staal.
+ Kindvriendelijke woonomgeving nabij scholen, winkels, natuur en sportvoorzieningen.
+ Diverse stadsparken en speeltuinen in de omgeving, zoals het “Zaanenpark” en de “Stadskweektuin”.
+ Centrale ligging nabij het stadscentrum van Haarlem en Haarlem treinstation, maar ook bij diverse uitvalswegen.

Verkoop via het (Amsterdams) biedsysteem met sluitingstermijn: 7 december 2021 om 15:00 uur.
Vanwege de grote belangstelling worden gegadigden uitgenodigd om voor afloop van de sluitingstermijn te komen bezichtigen en een bieding uit te brengen (nadere info in de brochure).

BeLeef! dit object nu alvast via een virtuele bezichtiging! Loop er doorheen, bekijk het van een afstand of zoom in. Benieuwd? Kijk snel op Funda onder 3D tour!


Indeling:
Voortuin: Deze geeft toegang tot zowel de voordeur van het woonhuis als het atelier.

Entree woonhuis: Bij binnenkomst in de hal met meterkast tref je een deur naar de woonkamer en een deur naar de hal van het atelier. De woonkamer is momenteel ingericht als slaapkamer. Mooie aspecten zijn de erker en het hoge plafond. Vanuit de erker kijk je vrij weg in de tegenoverliggende straat. Vanuit de kamer is de tuin/patio op het oosten bereikbaar en kom je in een halletje met een toilet, de badkamer voorzien van douche en wastafel en een van de twee keukens met enkel een spoelbak, de aansluiting voor de wasmachine en droger, de cv-ketelopstelling en wederom een deur naar de patio.

Entree atelier: In de ruime hal met garderobe en meterkast is tevens de trap naar de eerste verdieping en een trapkast. De weg naar het atelier vervolgt zich door een gang met toilet met fontein. Wanneer je het atelier binnenstapt, sta je in een grote open ruimte met goede lichtinval door drie lichtkoepels en veel raampartijen. De patio is via twee verschillende deuren vanuit het atelier te bereiken.

Eerste verdieping: Je komt boven in de tweede keuken. Deze is voorzien van een 5-pits gasfornuis met afzuigkap en een oven. Ook nu kijk je vrij weg door een groot raam dat daarnaast voor veel licht zorgt. Een paar treden leiden naar een tussenruimte die nu geen bestemming heeft, maar waar een kamer van gemaakt kan worden. Vanuit hier kom je in de l-vormige kamer die nu als woonkamer in gebruik is. Ook hier zijn hoge plafonds en openslaande deuren naar het balkon.

Zowel de hele beneden- als bovenverdieping kunnen opnieuw ingedeeld worden waardoor een gangbare woning met meerdere slaapkamers, keuken, badkamer en extra ruimten wordt gecreëerd.


Ligging:
De woning is gelegen op een toplocatie! In een rustige zijstraat in de gewilde Bomenbuurt, vlakbij Huis te Zaanen in het Zaanenbos en de Cronjéstraat (met vele winkels en een grote AH). Een heerlijke veilige buurt om te wonen met alle belangrijke voorzieningen binnen handbereik. Eén van de redenen waarom deze woning al sinds 1989 door de huidige eigenaresse wordt bewoond.

De Bomenbuurt is een buurt met sfeervolle en degelijk gebouwde woonhuizen uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Een rustige en kindvriendelijke buurt met veel groen, speeltuinen, scholen en kinderopvang. De Stadskweektuinen met z’n ruïne, speelvoorzieningen, kassen, volière en café zijn op minder dan 15 minuten loopafstand.

Goede busverbindingen zijn op loopafstand en het NS-station en de oude binnenstad van Haarlem zijn in 10 minuten fietsen te bereiken. Ook de centrale ligging tussen uitvalswegen (A9) en de randweg maakt de woonomgeving populair. En dan niet te vergeten de prachtige fietstocht door de Kennemerduinen waarmee je binnen 30 minuten op het strand bent!


In het kort:
+ Bruto vloeroppervlakte ca. 216m2 waarvan nu ca. 128m2 met woonbestemming en ca. 88m2 is overige ruimte.
+ Inhoud: ca. 785 m³.
+ Perceel: ca. 228 m2
+ Bouwjaar ca. 1924
+ Volgens opgave gemeente Haarlem gefundeerd op staal.
+ Vrij parkeren voor de deur.
+ Oplevering in overleg. Kan spoedig.
+ Notariskeuze verkoper.

Kortom: een fantastische kans om een droom waar te maken. Zeker een bezichtiging waard!


~ ENGLISH ~

Attention visionaries! UNIQUE COMBINATION OBJECT!

This unique object with a total gross floor area of over 216 m2 is located in the popular Bomenbuurt! Of this, approx. 128 m2 has a residential destination and approx. 88m2 is other floor space.
Since 1989 it has been occupied by the current owner and the buildings are interconnected and currently in use as a home with a studio. After 32 years, the time has come when another resident makes it his or her home. There are very good growth opportunities through a roof construction (subject to a permit). This special object has many pluses:
+ No less than 216 m2 of gross usable area, of which approx. 128m2 is residential and approx. 88m2 is other usable area.
+ The studio/hobby room has an independent entrance.
+ The property can be arranged according to your wishes.
+ Private and cozy garden/patio facing east.
+ Possibility to extend upwards (license required).
+ According to the statement of the municipality of Haarlem, a house founded on steel.
+ Child-friendly living environment near schools, shops, nature and sports facilities.
+ Various city parks and playgrounds in the area, such as the “Zaanenpark” and the “Stadkweektuin”.
+ Central location near the city center of Haarlem and Haarlem train station, but also near various roads.

Experience this house through a virtual tour! Walk through the house, view the house from a distance or zoom in. Curious? Take a quick look at Funda under 3D tour!
Meer informatie

Kaart

Streetview

Remodal