Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons

Wonen in Haarlem - Transvaalbuurt

Buurt informatie

ALGEMEEN
Een dichtbevolkte buurt met 5.500 inwoners en voor meer dan 90% bebouwd. Ondanks dat het niet heel veel groen heeft, is er een mooi park in het zuiden van deze buurt, het Nelson Mandelapark.

BEWONERS
Een buurt met een relatief jonge bevolking, sterker nog, in geen andere buurt bestaat de bevolking voor zo’n groot deel uit jongvolwassenen (20 tot 44 jaar). In verhouding wonen er in de Transvaalbuurt dan ook weinig gepensioneerden.

TYPE BOUW
De buurt heeft veel boven- en benedenwoningen die stammen uit de eerste 20 jaar van de vorige eeuw. Het percentage eengezinswoningen ligt in de Transvaalbuurt stedelijk iets boven het gemiddelde.

 

INKOMEN & WERK
Deze buurt biedt flink wat werkgelegenheid met 400 vestigingen en 1.400 arbeidsplaatsen. Vooral rond de Paul Krugerkade en in de Generaal Cronjéstraat, een lange winkelstraat, is er veel bedrijvigheid. Ondanks dat de arbeidsparticpatie in de Transvaalbuurt behoort tot de hoogste van de stad, blijft het inkomenspeil duidelijk achter bij dat van Haarlem in het algemeen. Dit komt waarschijnlijk omdat de vaak jonge bewoners nog studeren of aan het begin van hun loopbaan staan. 

BUURTMONITOR
Wil je meer weten over de statistische informatie wat betreft de samenstelling van de bevolking, de woningen en de sociale voorzieningen in de Transvaalbuurt? De Buurtmonitor laat cijfers zien over deze en andere onderwerpen.

www.haarlem.buurtmonitor.nl

Bron: gemeente Haarlem

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Kritzingerstraat 37

239.000

verkocht

HAARLEM

Scheepersstraat 38

239.500

verkocht

HAARLEM

Scheepersstraat 35

259.500

verkocht

HAARLEM

President Steijnstraat 50

275.000

verkocht