Wonen in Haarlem
Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons

Wonen in Haarlem - Transvaalbuurt

Buurt informatie

De Transvaalbuurt is een leuke volksbuurt in het zuidwesten van Haarlem-Noord. Het grenst aan het Spaarne en ligt vlak bij Station Haarlem en de binnenstad. De wijk zit qua populariteit enorm in de lift en er komen steeds meer jonge gezinnen wonen. 


De Transvaalbuurt heeft de volgende plussen: 
+ Ligt vlak bij Station Haarlem, centrum en diverse uitvalswegen
+ Is in populariteit aan het toenemen
+ Dichtbij het centrum

Meer over de Transvaalbuurt in Haarlem
Door de Transvaalbuurt in Haarlem loopt de gezellige winkelstraat de Cronje met een groot en divers aanbod aan winkels, lunchrooms en traiteurs. De Transvaalbuurt is een relatief dichtbevolkte buurt, waarvan meer dan 90% bebouwd is. Midden in de wijk vind je het groene Nelson Mandelapark. Daarnaast is het heerlijk vertoeven aan de historische Bolwerken en ben je in een mum van tijd in de Binnenstad van Haarlem. Door de gunstige ligging aan de Oostkant van Haarlem-Noord ben je al snel op de verschillende uitvalswegen richting Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Ga je met de trein dan ligt Station Haarlem al op enkele minuten lopen. 

Type woningen
De buurt heeft bestaat voornamelijk uit jaren ’20 boven- en benedenwoningen en arbeiderswoningen.

Parkeren 
In de Transvaalbuurt is het gedeeltelijk vrij parkeren, de straten rond de winkelstraat Cronje en aan de zuidkant van de wijk zijn betaald parkeren: Zone C Noord. Voor meer informatie over het parkeerbeleid van de gemeente verwijzen we je naar de Gemeente Haarlem: https://www.haarlem.nl/parkeerzones/

Winkelen 
Aan winkels in de buurt geen gebrek. Met de winkelstraat de Cronje om de hoek en de binnenstad van Haarlem al op maar enkele minuten fietsen, is er een groot en divers aanbod aan winkels, restaurants en cafe’s in de nabije omgeving. 

Voor kinderen
Voor de allerkleinste zijn er maar liefst vier kinderdagverblijven in de Transvaalbuurt. Daarnaast liggen er in een direct omtrekt van drie kilometer 23 basisscholen en meerdere VMBO/HAVO/VWO scholen. Vanaf 2018 gelden er in Haarlem nieuwe regels betreft de plaatsing van je kind(eren) op de basisschool. Wil je hier meer over weten, kijk dan op deze website: https://cjgkennemerland.nl/sociale-kaart/schoolwijzer

Nabij de Transvaalbuurt
In de nabijheid van de Transvaalbuurt is er genoeg te beleven. Je zit dicht bij de stad en museum Het Dolhuys en Stadspark Haarlemmer Kweektuin liggen op steenworp afstand. Ook zijn er verschillende speeltuinen voor de kinderen zoals de Elba en ben je binnen enkele minuten lopen bij stadsstrand Oerkap.

Bewoners
Een buurt met een relatief jonge bevolking.

Op zoek naar een woning in Haarlem? 
Ben je op zoek naar een woning in Haarlem of omgeving. Wil je graag wonen in de Transvaalbuurt?  Dan zijn wij jouw makelaar in Haarlem! Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij helpen je graag. 

Lees meer over ons of neem contact op
Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Kloosterstraat 56 zwart

250.000

verkocht onder voorbehoud

HAARLEM

Kritzingerstraat 9

275.000

verkocht

HAARLEM

Maraisstraat 7

250.000

verkocht

HAARLEM

Scheepersstraat 35

259.500

verkocht

Remodal