Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons

Wonen in Haarlem - Patrimoniumbuurt

Buurt informatie

ALGEMEEN
Een kleine, maar zeer charmante buurt: de Patrimoniumbuurt. Deze buurt bevindt zich in het zuidoosten van stadsdeel Noord. De huizen zijn in dezelfde stijl gebouwd, in de jaren '20 van de vorige eeuw. De buurt is vernoemd naar de toemalige opdrachtgever: woningbouwvereniging Patrimonium en Heeft als geheel de status van gemeentelijk monument.

BEWONERS
In de karakteristieke Patrimoniumbuurt wonen circa 1.200 inwoners. Hieronder vallen veel 45- tot 64-jarigen en 65-plussers. Opvallend is dat er weinig jongvolwassenen (de groep 20 tot 44 jaar) wonen. Waarschijnlijk heeft dit de lage arbeidsparticipatie ten gevolge. Er wonen hier veel werkzoekenden en relatief veel arbeidsongeschikten.

TYPE BOUW
Typerend voor deze buurt is dat het overgrote deel van de woningen (530 om precies te zijn), stammen uit de opbouwperiode van deze buurt: de jaren '20 van de vorige eeuw. De woningen hebben veel karakteristieke elementen zoals: glas in lood, ronde poorten, overhangende daken, en ornamenten. De ruime opzet van deze buurt met veel groen en water, geeft een rustiek beeld. Driekwart van de woningen is een sociale huurwoning.

BUURTMONITOR
Wil je meer weten over de statistische informatie wat betreft de samenstelling van de bevolking, de woningen en de sociale voorzieningen in de Patrimoniumbuurt? De Buurtmonitor laat cijfers zien over deze en andere onderwerpen.

www.haarlem.buurtmonitor.nl

Bron: gemeente Haarlem

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Berckheydestraat 32 rood

330.000

beschikbaar

HAARLEM

Schoterweg 140 zw

229.500

verkocht

HAARLEM

President Steijnstraat 50

275.000

verkocht

HAARLEM

Lotterstraat 27

260.000

verkocht

Remodal