Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons

Wonen in Haarlem - Bomenbuurt

Buurt informatie

ALGEMEEN
De Bomenbuurt wordt gekenmerkt als een kinderrijke buurt in stadsdeel Noord. Door de compacte bebouwing en de hoge bevolkingsdichtheid, is het één van de grotere buurten van de stad Haarlem. Gelukkig er is ook veel groen te vinden waaronder de grote speelweide in Van Haringstraat en ook de algemene begraafplaats aan de Kleverlaan en de Stadskweektuin (beide in het zuidoosten van de buurt) zijn rijkelijk voorzien van groen. Het prachtige Zaanenbos grenst aan de noordkant van de Bomenbuurt.

BEWONERS
De Bomenbuurt is een van de grotere buurten in Haarlem en telt c.a. 6.200 inwoners. De bewoners zijn te omschrijven als gezinnen met kinderen.

TYPE BOUW
Omdat 95% van de woningen gebouwd is in de laatste 20 jaar voor de Tweede Wereldoorlog, kenmerkt deze buurt zich als een vooroorlogse buurt. Een buurt met veel laagbouw, waarvan 80% een eengezinswoning is en 70% van de woningen zijn koopwoningen.

INKOMEN & WERK
Een buurt waar relatief weinig werkzoekenden en mensen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering wonen. Daarom komt de gemiddelde arbeidsparticipatie ruim boven die in heel Haarlem uit

BUURTMONITOR
Wil je meer weten over de statistische informatie wat betreft de samenstelling van de bevolking, de woningen en de sociale voorzieningen in de Bomenbuurt? De Buurtmonitor laat cijfers zien over deze en andere onderwerpen.

http://www.haarlem.buurtmonitor.nl

Bron: gemeente Haarlem

 

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Cederstraat 27

325.000

verkocht

HAARLEM

Hogerwoerdstraat 15

425.000

verkocht

HAARLEM

Achterweg 49

verhuurd

HAARLEM

Brakenburghstraat 3 C

200.000

verkocht

Remodal