Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

Wonen in Haarlem - Bomenbuurt

Buurt informatie

De bomenbuurt is een gezellige, karakteristieke en kindvriendelijke woonwijk in Haarlem op zo’n kleine tien minuten fietsen van het centrum van Haarlem. De buurt typeert zich door de vele jaren ’20 en ‘30 woningen, de gezellige straten en de groene parkjes.  Een sfeervolle woonwijk waar het heerlijk wonen is, of je er nu alleen, samen of met je gezin woont. 

De Bomenbuurt heeft de volgende plussen: 
+ Karakteristieke en kindvriendelijke woonwijk
+ Kleine tien minuten fietsen van het centrum
+ Gezellige straten, speeltuinen en groene parken

HFq9JTFwE7c

Meer over de Bomenbuurt in Haarlem
In het zuidwesten van de Bomenbuurt vind je de grote speelweide aan de Haringstraat, aanliggend zijn er sportvelden, een kinderdagverblijf en een beetje verstopt aan de Van Dortstraat vind je de Burcht ter Cleeff speeltuin. Hier kun je op gezette tijden bij de beheerders ook een ijsje of een kopje koffie krijgen. Meer richting het zuidoosten kom je op de Kleverlaan de Stadskweektuin tegen: een plek wat zich aan het ontwikkelen is tot een duurzaam en gezellig stadspark. Je vindt hier o.a. een café, natuurspeeltuin, tropische plantenkas, pluktuin, kinderboerderij, Yogastudio en meer. Verder op de Kleverlaan richting het oosten ligt de algemene begraafplaats. Aan de noordkant van de Bomenbuurt vind je, grenzend aan de Plantenbuurt, het prachtige park Zaanenbos.  

Type woningen
De Bomenbuurt is een echte vooroorlogse buurt, 95% van de woningen is gebouwd in de laatste 20 jaar voor de tweede Wereldoorlog. Het zijn mooie, sfeervolle en degelijk gebouwde woningen met veel karakter. Als je door de wijk rijdt zie je veel karakteristieke jaren ’30 elementen zoals erkers, glas-in-lood en overstekende dakspanten. Het is een buurt met veel laagbouw, waarvan 80%  eengezinswoningen zijn en 70% van de woningen koopwoningen.

Parkeren 
In de Bomenbuurt in Haarlem kun je meestal vrij makkelijk en gratis voor de deur parkeren. 

Winkelen 
De binnenstad met zijn diverse en ruime aanbod aan winkels, restaurants en lunch/koffietentjes en winkelstraat Cronje liggen al op zo’n vijf minuten fietsafstand. Voor de dagelijkse boodschappen hoef je de straat maar uit te lopen. Er zijn diverse winkeltjes in de Bomenbuurt te vinden, zoals; een buurtsupermarkt, apotheek en banketbakker gelegen aan het stuyvesantplein.

Voor kinderen
Met kinderen is het heerlijk wonen in de Bomenbuurt in Haarlem. Alles is op loopafstand en er zijn verschillende kleine speelpleintjes en veldjes. Er is een divers aanbod aan scholen in de nabije omgeving, zoals De Ark en Ter Cleeff,  en verschillende kinderdagverblijven. Let op! Vanaf 2018 gelden er in Haarlem nieuwe regels betreft de plaatsing van je kind(eren) op de basisschool. Wil je hier meer over weten, kijk dan op deze website: https://cjgkennemerland.nl/sociale-kaart/schoolwijzer.

Nabij de bomenbuurt
De binnenstad en station Haarlem zijn goed en snel te bereiken, al in vijf minuten fietsen. Daarnaast zit je binnen 10 minuten op de snelweg richting Amsterdam, Den Haag en Alkmaar. De Bomenbuurt ligt aan westkant van Haarlem wat betekent dat het op de goede weg richting het strand en de duinen ligt. Binnen een half uur fietsen sta je al met je blote voeten in het zand van strand Bloemendaal.  

Bewoners
De Bomenbuurt is een van de grotere buurten in Haarlem en telt c.a. 6.200 inwoners. De bewoners zijn te omschrijven veelal gezinnen met kinderen. Het is een buurt waar relatief weinig werkzoekenden en mensen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering wonen. Daarom komt de gemiddelde arbeidsparticipatie ruim boven die in heel Haarlem uit.

Op zoek naar een woning in de Bomenbuurt in Haarlem? 
Wil je graag wonen in Haarlem en ben je op zoek naar een woning in de Bomenbuurt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij helpen je graag.

Lees meer over ons of neem contact op

 

Kaart van de buurt

Foto's buurt

Te koop in de buurt

HAARLEM

Santpoorterstraat 55 rood

449.000

beschikbaar

HAARLEM

Molijnstraat 34 .

795.000

beschikbaar

HAARLEM

Berkenstraat 29

525.000

verkocht

HAARLEM

Marnixstraat 52

585.000

verkocht

Remodal