Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

Maak kennis met Marianne Schavemaker - Makelaar

Enthousiast, gedreven, spontaan, eerlijk en oprecht. Of je Marianne nu al jaren kent of net hebt ontmoet, je weet wie je voor je hebt. Als collega is Marianne een heel fijn mens om mee samen te werken, als makelaar iemand die er voor je staat en jou een eerlijk advies geeft! 

Marianne heeft jaren met veel plezier als personeelsadviseur gewerkt: vooral het matchen van medewerkers en organisaties was haar grote drijfveer. En omdat alles wat met wonen, architectuur, bouwen, ruimtelijke ordening, huizen, stedenbouw en natuur haar altijd al aansprak, maakte ze 6 jaar geleden de switch om als makelaar te gaan werken. Wat is er volgens haar mooier dan de match te vinden tussen een koper en zijn droomhuis? En dat in Haarlem, haar geboortestad!

 Marianne over Haarlem

Met trots kan ik zeggen dat Haarlem mijn geboortestad is; een bescheiden maar ook bruisende stad tussen Amsterdam en het strand: best of both worlds! Ik heb ooit gelezen dat Haarlemmers zeer honkvast zijn. En dat klopt: veel zogenaamde Haarlemse muggen gaan hooguit voor hun studie even de stad uit, maar komen bijna altijd weer terug om hun eerste (en volgende) huizen in Haarlem te kopen. En dat begrijp ik wel, want Haarlem heeft alles waar je blij van wordt!

Leukste wijk in Haarlem of Leukste straatje van Haarlem?
Koninginnebuurt: Toen ik ging studeren vond ik daar een piepkleine zolderkamertje van 12 m2 met in de nok een hangend bed, máár met balkonnetje op het westen, uitkijkend op de Bavo aan de Leidsevaart! Ik was direct verkocht! Daarna wil je natuurlijk nergens anders meer wonen... Helaas is die droom nog niet verwezenlijkt; budgettair is wonen in de koninginnebuurt niet voor iedereen weggelegd;.... Het is een droombuurt: statige, sfeervolle huizen uit begin 19e eeuw met fraaie entrees, hoge plafonds, kamers- en-suites en vaak gebouwd met sierlijk metsel- en tegelwerk. Het heeft een mooi en ruim opgezet stratenpatroon, centrale en afgelegen pleintjes en er is veel groen in de wijk.  

Buurt om in de gaten te houden?
In Haarlem is inmiddels alles ontdekt. Kom ik toch bij mijn woonplaats Santpoort- Zuid uit. Een heerlijke plek ten noordwesten van Haarlem. Het is nog steeds onbekend bij velen. Santpoort-Zuid heeft vele mooie jaren '30 woningen en is gelegen in een hele groene omgeving waar veel straten alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer, en dit alles toch zo dicht bij Haarlem!

Wat maakt wonen in Haarlem (of omgeving) zo leuk, uniek?
In een zin: Haarlem zelf Leeft! Wat is het toch een heerlijke stad én zo mooi centraal gelegen! Je bent wandelend al binnen een half uur in de duinen, en met de fiets al in 20 minuten op het strand. Wereldstad Amsterdam is maar 15 minuten met de trein en met de bus ben je al met een half uur op Schiphol vanwaar je de hele wereld over kan! 

 

 

Remodal