Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons 06 30250224App ons EnglishSet language to English

HUIS VERKOPEN TIPS

Creëer een snellere verkoop en meerwaarde met deze tips
Professionele hulp bij het verkopen van een woning of ander object kan veel geld opleveren en tijd besparen. De beste tip is dan ook om je te laten begeleiden door een professional, zoals Leef! Makelaars. Natuurlijk zijn er diverse punten die je zelf kunt doen om de verkoop van jouw woning te versnellen.

Tips:

1 Bekijk je woning door de ogen van een koper
Bekijk de ruimtes op je gemak en probeer je in te beelden wat een potentiele koper ziet. Zijn er dingen die je opvallen, haal deze dan gelijk even weg of pas het aan.

2 Maak je huis grondig schoon en ruim op!
Grondig opruimen is erg belangrijk, berg dus onnodige accessoires en persoonlijke spullen op. Denk hierbij aan politieke of religieuze uitingen, souvenirs, post, maar ook foto's van vakanties, tekeningen en speelgoed van de kinderen etc. Maak daarna grondig schoon en zorg ervoor dat het fris ruikt, vooral de badkamer, keuken en toilet. Haal, bij het hebben van huisdieren; kattenbakken en voerbakjes weg. En lucht het huis even goed door.

3 Ruimte en licht is een pré
Zorg voor goede verlichting, trek de gordijnen goed open en haal de vensterbanken leeg. Hoe lichter het huis, hoe ruimer en prettiger het huis aanvoelt. Veel mensen verhuizen door ruimtegebrek. Creëer dus ruimte en rust, door alvast wat spullen en meubels op te slaan of te verhuizen.

4 Geef de tuin evenveel zorg als het interieur van je huis
Een nette, opgeruimde en groene tuin, maakt je woning nog aantrekkelijker. Besteed dus net zoveel aandacht aan je woning als aan je tuin. Heb je weinig tot geen planten in huis, dan is het extra aanschaffen van planten zeker de moeite waard. Dit zorgt voor een prettig en fris huis, wat de verkoop weer stimuleert.

5 Een interieurstylist kan een goede overweging zijn
Wil je je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiele kopers of vind je het moeilijk om je huis verkoopklaar te maken? Dan is een interieurstylist een optie. Een interieurstylist kan helpen jouw huis aantrekkelijker te maken voor een grotere doelgroep kopers.

6 Los kleine mankementen op
Voor achterstallige reparaties uit. Het loont om kleine klusjes toch nog uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan een loszittende deurkruk, afgebladderde verf, piepende deuren, scheuren in het behang of lekkende kranen. Het herstel kost waarschijnlijk enkele tientallen tot honderden euro's maar kan een groot verschil maken in de verkoopprijs. Dat is dus zeker de moeite waard.

7 Blijf niet thuis
Het is niet leuk maar wel verstandig om zelf niet thuis te zijn als je woning wordt bezichtigd, ook met eventuele huisdieren is het handig om die tijdelijk even ergens ander onder te brengen. Dit zorgt ervoor dat potentiele kopers zich kunnen inleven en niet geconfronteerd worden met de huidige bewoners. 

Benieuwd wat Leef! Makelaars voor jou kan betekenen?
Kom dan eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij staan je graag te woord. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Remodal