Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

Woningmarkt Haarlem

27-02-2018 | Leef! Makelaars

Waarom is het een goede tijd om je woning te verkopen?

Het jaar 2017 sloot voor de woningmarkt in Nederland zogenaamd overspannen af. Voor het eerst sinds het dieptepunt van de crisis daalde in het vierde kwartaal 2017 het aantal woningverkopen van NVM makelaars (-6%) in Nederland. Daarnaast steeg de transactieprijs van een gemiddeld verkochte woning met 9% ten opzichte van het jaar daarvoor en daalde de verkooptijd*.

Ook in Haarlem zagen we eind 2017 dat het aantal verkopen daalde en deze trend zet zich ook in 2018 door aldus Jochum Steur, eigenaar van Leef! Makelaars, uitgroepen tot Aan- en Verkoopmakelaar van Noord-Holland. “Er is relatief weinig aanbod in Haarlem en omstreken en de vraag naar woningen, en dan vooral naar vooroorlogse huizen, blijft groot. We kunnen in Haarlem dan ook spreken van een overspannen markt. Haarlem is als zogenaamde overloopgemeente van Amsterdam erg populair. Met een directe treinverbinding naar Amsterdam, diverse uitvalswegen, kindvriendelijke wijken, het historisch centrum en de duinen en het strand op steenworp afstand is en blijft Haarlem gewild.

Woning verkopen
Toch is het volgens Steur goed om nu te verkopen. “Ondanks de overspannen markt is, is het een goede tijd om je huis te verkopen; de vraag naar woningen in Haarlem is nog steeds erg groot. Het relatief kleine aanbod aan woningen maakt dat het nu een echte verkopersmarkt is. Je kunt dus je woning in de meeste gevallen erg snel verkopen en tegen een hele goede prijs, veelal boven de vraagprijs. Maar niet alleen voor de verkopers is het een goede tijd, ook voor kopers blijft het interessant om te kopen. Want door de historisch lage hypotheekrente zijn de woonlasten relatief laag”.  

Voor wie met de gedachte speelt om zijn of haar woning te verkopen, de makelaars van Leef! komen graag vrijblijvend langs om een waardebepaling af te geven. Daarnaast geven de makelaars nog handige tips waarmee op een simpele manier de verkoopwaarde van een woning kan worden verhoogd en de verkooptijd kan worden verkort.

Leef! Makelaars is gespecialiseerd in de jaren ’30 woningen en huizen met karakter. Al 10 jaar een gerenommeerde naam in Haarlem en omstreken.

*Bron: Transactiecijfers NVM-regio Zuid-Kennemerland

Remodal