Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

Hoe breng je die jaren ’20 en ’30 sfeer weer terug in je huis

17-12-2018 | Leef! Makelaars

Hoe breng je die Jaren ’20 en ’30 sfeer weer terug in je huis?

 

Zoals we in een eerder blog al vermeldden zijn Jaren ’20 en ’30 woningen nog steeds erg populair. Woningen uit deze tijd verkoper sneller dan andere woningen en daarnaast zien we tegenwoordig in nieuwbouw veel stijlelementen terugkomen uit deze tijd. Ook in nieuwe ontwerpen van meubelen en woonaccessoires zien we deze stijl weer terugkomen. Een goed moment dus om een blog te schrijven waarin we je tips geven over hoe jij ook in jouw woning de charme van deze tijd terug kunt brengen. Of het nu gaat om het terugbrengen van verschillende stijlelementen in je woning of om je inrichting zo aan te passen om dezelfde sfeer te creëren: we geven je hieronder wat tips en tricks.  

 

Interieur
Om die vintage sfeer van de Jaren ’20 en ’30 te creëren in je woning kun je beginnen bij het interieur. We zien in de woontrends van nu veel interpretaties op meubelen en woonaccessoires uit de Jaren ’20 tot ’50 ongeveer. Dus je hoeft niet alle tweedehands winkels af. In de meeste woonwinkels kun je hele leuke vintage-achtige items vinden die niet duur hoeven te zijn.  Zo kan iedereen een beetje de stijl van toen in huis halen zonder grote verbouwing of te hoeven verhuizen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Woonstock in Haarlem. Deze woonwinkel heeft een mooie combinatie vintage maar ook nieuwe accessoires en meubelen die perfect passen bij de stijl van toen.

Wil je  gaan voor een meer permanentere aanpak in je woning. Dan kun je onderstaande elementen terugbrengen in je woning.

 

Deuren en deurlijsten
Je kunt tegenwoordig nieuwe deuren in o.a. Jaren ’20 of ’30 stijl kopen. Maar wat je ook kunt doen is eens kijken bij speciale oude bouwmaterialen zaken (http://www.oudebouwmaterialen.nl/ of https://www.oudepaneeldeur.nl/). Die hebben vaak een grote voorraad oude deuren die kunnen worden hergebruikt. Plaats deze in je woning met een mooie sierlijst om de deurpost heen en tada!

Hoge plinten
Ook hoge plinten zijn typisch een Jaren ’30 element. Vaak kun je ze al voorgegrond kopen bij de bouwmarkt. Likje verf erover en klaar. Je moet ze natuurlijk wel eerst nog even plaatsen… Wat een mooi effect geeft het de plinten wit te verven en de muur een ander kleurtje te geven. Kijk eens bij Farrow & Ball of Paint in the Past verf merken. Die hebben mooie tinten die gebaseerd zijn op kleuren die vroeger werden gebruikt. 

Granieten vloeren
Helaas zijn de granietvloeren of ook wel terrazzo vloeren in Jaren ’20 en ’30 woningen vaak beschadigd of verwijderd. Je kunt deze door een professioneel bedrijf laten restaureren of een nieuwe vloer laten plaatsen. Helaas is dit niet heel goedkoop. Een andere goedkopere oplossing is om graniettegels of tegels die hierop lijken te plaatsen. Dan creëer je toch een granitovloer effect.

Tegels aan de wand in de gang en WC
Een Jaren ’30 woning kan eigenlijk niet zonder tegels in de hal, gang en WC. Met metro-  of Mosa tegels in mooie kleurencombinaties, afwerklijsten en tussenranden kun je dit authentieke element goed terugbrengen in je woning. Bij binnenkomst krijg je meteen een warm gevoel.

 

Plaats een Kamer en suite terug
Helaas zijn er veel kamer en suites gesloopt om meer ruimte te creëren. Nu is dit geweldige stijlelement van de Jaren ’20 en ’30 ontzettend gewild. En daar spelen gelukkig een hoop bedrijven op in. Je kunt dus een nieuwe kamer en suite laten plaatsen, in welke stijl, maat en vorm die jij wenst. Praktisch en sfeervol!

Zwarte of gemêleerdere marmeren schouw
Typisch in veel Jaren ’20 en ’30 woningen zijn zwarte of gemêleerde marmeren schouwen. Vaak in de voor- en achterkamer geplaatst. Helaas zijn in de periode dat men meer ruimte wilden in huis, veel van deze schouwen gesloopt of verwijderd. Maar doordat ze in zulke grote aantallen zijn gemaakt zijn er nog veel originele exemplaren te vinden. Ook hiervoor verwijzen we je naar oude bouwmaterialen speciaalzaken.

Traproedes
Een makkelijke manier om jouw trap wat meer vintage uitstraling te geven is het gebruiken van een traploper met roedes. Dit geeft je trap direct meer uitstraling en ademt de stijl van toen en je hoeft er niks voor te verbouwen.

Remodal