Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Tuinwijklaan 41
725.000

HAARLEM

Tuinwijklaan 41

725.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Bouwjaar
1923
Oppervlakte
163m2
Aantal kamers
9
Buitenruimte
Achtertuin - west
voortuin
zonneterras
Onderhoud
Goed
Energie label
F
Pluspunten
Aan park, aan rustige weg, in woonwijk
Garage
Geen garage
Neem contact met ons op

Omschrijving

Monumentaal & modern wonen (ca. 170m2 groot) in Haarlem-Zuid met vele plussen…
+ Rijksmonument Tuinwijk-Zuid, onder architectuur van J.B. van Loghem gebouwd!
+ Woonkamer, eetkamer, keuken, bijkeuken, kelder, badkamer en 7 slaap/werkkamers!
+ In 2012 is de woning grondig gemoderniseerd en zijn de keuken en badkamer fraai vernieuwd met het comfort van de huidige tijd!
+ Vrijwel alle monumentale details zijn behouden gebleven (vestibule, trappenhuis, tegelwerk, leuningen, vaste kasten)!
+ De achtertuin is ruim, ca. 7.5x10m groot, gericht op de westzijde en fraai aangelegd!
+ De tuin biedt privacy en is indirect verbonden aan de gemeenschappelijke binnentuin, een parkachtige tuin waar kinderen veilig spelen!
+ Ruim 170m2 bruto woonoppervlakte inclusief ca. 8m2 kelderberging!
+ Bezichtiging ook op zaterdag mogelijk!


Tuinwijklaan 41 te Haarlem-zuid
Niet alleen het wonen aan een gemeenschappelijke binnentuin is bijzonder, ook de monumentale sfeer in combinatie met het comfort van de vernieuwde keuken en badkamer (2012) vallen meteen op aan dit charmante HERENHUIS uit 1923 met een woonkamer, eetkamer, bijkeuken, voorraadkelder, 2 balkons en 7 slaap/werkkamers op de verdiepingen!

De voortuin is een welkom entree. De achtertuin is ruim, ca. 7.5x10m groot, gericht op de westzijde en fraai aangelegd met zonneterras en dakplatanen. Een heerlijke tuin om te zonnen, loungen of buiten te eten op zwoele zomeravonden. De tuin biedt privacy en is indirect verbonden aan de gemeenschappelijke binnentuin, een parkachtige tuin waar kinderen veilig spelen en buurtbewoners elkaar ontmoeten voor een praatje. De achterom loopt via een poort.


Algemeen…
De woning is in 2012 geheel en grondig verbouwd, waarbij de authentieke details behouden zijn en/of teruggebracht. De keuken is vernieuwd, de badkamer, het elektra is uitgebreid, riolering, ramen (deels dubbele beglazing), grotendeels geïsoleerde wanden en begane grond vloer. De gehele woning is gestuukt en geschilderd en de schoorsteenkanalen zijn geschikt gemaakt voor het gebruik van houtkachels. Elektra: 10 groepen met 3 aardlek. In 2015 is de dakbedekking vernieuwd inclusief het zinkwerk.

Het buitenonderhoud is collectief geregeld via een gezonde en actieve V.v.E, de servicekosten bedragen € 119,75 per maand (o.a. opstalverzekering, buiten onderhoud, onderhoud binnentuin en hagen). Rijksmonumenten bieden fiscaal voordeel (aftrekpost IB).


Achter de fraaie voordeur…
De vestibule/hal met origineel tegelwerk vanuit de bouw is een mooi welkom in deze fraaie woning. In de hal is er toegang tot het -in oude stijl- opnieuw betegelde toilet met fonteintje, de garderobe, hal met fraai trappenhuis en de voorraad kelder met stahoogte. De woonkamer met openhaard heeft toegang tot de eetkamer met originele servies kast en toegang tot de achtertuin op het westen. De luxe keuken ligt aan de voorzijde van de woning en is compleet met eetbar, koelkast, vaatwasser, 4 pits kookplaat met schouwkap en combimagnetron. De keuken geeft toegang tot de bijkeuken met deur naar voortuin.

1e verdieping: ruime overloop, modern vernieuwde badkamer met 2012 vloerverwarming, een ruim ligbad met doucheplateau, tweede toilet en dubbele wastafels. Op deze verdieping zijn vier slaapkamers, drie ruime kamers (waarvan een met vaste kastenwand) en een kleinere kamer met toegang tot het balkon.

2e verdieping: overloop met lichtkoepel en toegang tot dakterras op de oostzijde, en lekker terras voor een ontbijt in de ochtendzon. Op deze verdieping zijn drie kamers, twee ruime kamers (waarvan een met vaste kast) en een kleinere kamer met opstelling voor CV, wasmachine en droger. De verdieping is ook zeer geschikt voor een au pair, logeeretage e.d.


Ligging…
De ligging aan de zuidzijde van Haarlem is werkelijk ideaal te noemen. Wonen nabij alle uitvalswegen, het fraaie stadspark de Haarlemmer Hout, het Spaarne en buurtwinkels in Haarlem en Heemstede. Ook het aanbod scholen en kinderopvang is goed en zorgen voor ideaal en prettig wonen. In de zomer wordt er gezwommen in het Spaarne maar ook het strand en de duinen bevinden zich op fietsafstand.

Tuinwijk-Zuid…
Een uniek wooncomplex uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Onder architectuur van J.B. van Loghem werd in 1920-1922 Tuinwijk-Zuid gestalte gegeven, met de wens de architectuur terug te brengen tot haar essentie; het scheppen van ruimte door het driedimensionale samenspel van vlakken en lijnen. Eenheid wordt verkregen door het toepassen van symmetrie in de compositie, door het toepassen van gelijkvormigheid in de vormbepalende elementen zoals ramen, deuren, pergola’s, hekjes en houtwerk tegen de gevels.

Voor meer informatie en foto’s van het complex verwijzen wij u graag naar de website van het complex, tuinwijkzuid nl .
Meer informatie

Kaart

Streetview

Remodal