Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Nieuwe Manegeplein 3
1.050.000

HAARLEM

Nieuwe Manegeplein 3

1.050.000

Oplevering: in overleg

beschikbaar

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Bouwjaar
2008
Oppervlakte
250m2
Aantal kamers
5
Buitenruimte
Geen tuin
Onderhoud
Uitstekend
Pluspunten
Aan water, aan rustige weg, in woonwijk
Berging
Inpandig
Garage
Parkeerplaats
Neem contact met ons op

Omschrijving

~ English text below ~

LEEF! in dit geweldige nieuwe Herenhuis in een historisch Rijksmonument!

Een geweldige kans voor creatieve en ondernemende mensen die graag op een rustige groene locatie willen wonen, maar wel direct nabij de binnenstad.

Unieke woning in historisch pand van ca. 250 m2 onder architectuur ingericht met stoere eigentijdse elementen. Gebruik van beton, staal en sloophout. Dit bijzondere herenhuis op de Ripperda in Haarlem zou niet misplaatst zijn in Amsterdam of New York. De originele spanten van het pand zijn als enige in het hele gebouw goed zichtbaar en geven daardoor een geheel eigen karakter aan de woning. De woning heeft hoge plafonds van ruim 5 meter hoog met geweldige raampartijen, karakteristieke gevelkozijnen en originele roedeverdeling. Door de zuidelijke oriëntatie is er het gehele jaar sprake van een fantastische lichtinval. De woning is klaar om in gebruik te nemen, de kleurstelling is in basiskleuren, je voegt je eigen accessoires toe en maakt er in een handomdraai je eigen thuis van.
De loggia op de 1e verdieping biedt veel privacy voor een aangenaam buitenverblijf.

+ Enorm hoge (ruim 5 meter) vide/plafondhoogte in de woon-/leefkeuken
+ De woning ligt in een rustige, autoluwe en kindvriendelijke straat (verkeer tot 11:00 uur)
+ Volledig voorzien van vloerverwarming
+ Gelegen aan sierwater, wat de omgeving een fijne sfeer geeft
+ Grote raampartijen zonder inkijk
+ Royale woning, ca. 250 m² woonoppervlak en volledig geïsoleerd
+ Royale woonkeuken met professionele (Gaggenau) apparatuur
+ 2 luxe en moderne badkamers
+ Eigen parkeerplaats in parkeergarage
+ Actieve VVE, servicekosten € 187,76 per maand voor de woning, € 30,- voor de parkeerplaats
+ Buitenruimte langs het pand aan het water of in de loggia met de hele dag zon
+ Veel en grote ruimtes met meerdere indelingsmogelijkheden (4 of 5 slaapkamers mogelijk)
+ Ideaal voor de combinatie van wonen en werken
+ Kleverpark, zeer gewilde buurt op ca. 20 minuten reistijd van Amsterdam CS
+ Bezichtigingen op zaterdag mogelijk!

Kleverparkbuurt, Nieuwe Manegeplein 3 te Haarlem.
Uniek in zijn soort. Dit pand staat op de Ripperda, het voormalige monumentale kazernecomplex, een oase van rust in de stad en op 5 minuten loopafstand van het station. Het buitenonderhoud is uitbesteed aan de vereniging van eigenaren, dus hier heb je geen omkijken naar. In de directe omgeving van de populaire Kleverparkbuurt met haar diverse speciaalzaken en hippe lunchtentjes. Fantastische basisscholen en speelfestijn voor kinderen zowel in de Kweektuin als in speeltuin ter Cleef. Alles op loopafstand. Waar vind je in de stad zoveel rust en ruimte?

BeLeef! deze woning op een unieke manier met onze virtuele woningtour. Loop door de woning heen, bekijk de woning van een afstand of zoom in. Benieuwd? Kijk snel op onze website bij de woninginformatie en klik op de groene button: bekijk virtuele tour.

De woning is als volgt ingedeeld:

Op de begane grond is een ruime woonkeuken gecreëerd. Deze woonkeuken is uniek in zijn soort en elke kookliefhebber gaat hiervan smullen. Mocht je denken dat de huidige indeling niet past bij je wensen, in no-time is deze multifunctionele ruimte op te delen in een woonkamer en keuken.
De huidige indeling bestaat uit twee kookeilanden. Een vast kookeiland van 4 meter met rvs wasbak met combi-cooker en gasplaten en een mobiel kookeiland op wielen van 2,5 meter lang en 1,5 meter breed.
De prachtige apparatuur van Gaggenau:
Maar liefst vijf apparaten in de achterwand: het paradepaardje van Gaggenau, een brede oven van 90 cm breed met kerntemperatuurmeter, een grill/magnetron en een stoomoven die op het waternet is aangesloten. Twee warmhoudlades, waarin je borden en kopjes kunt verwarmen, maar ook gerechten kunt warmhouden.
Drie losse kookplaten die bestaat uit twee gaspitten, een wokbrander en een tweedelig compartiment teppanyakiplaat. Een ruime ingebouwde koelkast, een drieledige vriezer en een prachtige ingebouwde wijnklimaatkast. Verder beschikt de keuken uiteraard over een vaatwasser ( Miele)

Entresol
Op het entresol is een prachtig grove stalen balustrade met bijbehorende trap als eyecatcher gemaakt, de ruime zitkamer op de entresol is hierdoor verbonden met de woonkeuken, maar geeft een heerlijk knus gevoel als je je terug trekt op de loungebank. De hele woning is voorzien van prachtige veelal dimbare inbouwspots zodat je met een druk op de knop een andere sfeer neerzet, van helverlicht tot romantisch schemerlicht.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevindt zich een tweede woonkamer gelegen aan de loggia, hier is een tweede keuken, waar je ’s morgens gelijk je kopje koffie kunt zetten en dit in het zonnetje op de loggia kunt opdrinken. De loggia ligt op het zuiden en is helemaal prive. Ook in deze ruimte is de inbouwapparatuur allemaal van Gaggenau. Een volautomatische koffiemachine, een koelkast en een vaatwasser. Deze kamer kan je uiteraard ook als slaapkamer, werkkamer of logeerkamer gebruiken. Bewust is gekozen voor een multifunctionele indeling.
Op deze etage bevinden zich twee badkamers. De stoere materialen zijn ook in de badkamers doorgezet. Dubbele langwerpige wastafels van het mooie Corian met prachtige inbouw mat-chrome muurkranen.
Badkamer I is voorzien van een inloopdouche, toilet en wastafelmeubel.
Badkamer II is verbonden aan de masterbedroom en heeft een vrijstaand bad van Corian, een inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.

Tweede etage
Met een vaste trap van de overloop kom je op de grote zolder, hier kunnen met gemak twee kamers gecreëerd worden, maar ook kan deze zolder gebruikt worden als atelier of werkkamer. Door de enorme hoogte van 5,5 m, kan ook een vide onderdeel uitmaken van de indeling. Tekeningen zijn hiervoor aanwezig.

Rijksmonument
Het complex aan het Nieuwe Manegeplein is een Rijksmonument. Ten zuidoosten van het manege-en stallengebouw van de Ripperdakazerne gelegen voormalige tweede overdekte rijbaan met tribune, oorspronkelijk gebouwd in 1907 ter vervanging van een open rijbaan. De bouw stond onder leiding van de genie-officieren W.G.L. Versteeg en A.M. de Blauw en is uitgevoerd in overgangsarchitectuur.
Meer informatie hierover is te vinden op https://cultureelerfgoed.nl/monumenten/513329

~ English ~

LIVE! in this great new Mansion in a historic national monument!

Unique home in historic building of approx. 250 m2 under architecture furnished with sturdy contemporary elements. Use of concrete, steel and scrap wood. This special mansion on the Ripperda in Haarlem would not be out of place in Amsterdam or New York. The original trusses of the building are the only ones that are clearly visible in the entire building and therefore give the house its own unique character. The house has high ceilings of more than 5 meters high with fantastic windows, characteristic gable frames and original rod distribution. Thanks to the southern orientation, there is fantastic light throughout the year. The house is ready to use, the color scheme is in basic colors, you add your own accessories and make it your own home in an instant.
The loggia on the 1st floor offers a lot of privacy for a pleasant outdoor stay.

+ Huge high (over 5 meters) loft / ceiling height in the living / kitchen
+ The house is in a quiet, car-free and child-friendly street (traffic until 11:00 am)
+ Fully equipped with underfloor heating
+ Located on ornamental water, which gives the area a pleasant atmosphere
+ Large windows without viewing
+ Spacious home, approx. 250 m² living space and fully insulated
+ Generous kitchen with professional (Gaggenau) equipment
+ 2 luxury and modern bathrooms
+ Private parking space in parking garage
+ Active VVE, service costs € 187.76 per month for the home, € 30 for the parking space
+ Outdoor space along the building on the water or in the loggia with sun all day
+ Many and large spaces with multiple layout options (4 or 5 bedrooms possible)
+ Ideal for the combination of living and working
+ Kleverpark, very popular neighborhood at approx. 20 minutes travel time from Amsterdam Central Station
+ Viewings on Saturdays possible!
Meer informatie

Foto's

Plattegrond

Kaart

Streetview

Remodal