Gespecialiseerd in jaren '30 woningen
Menu
info@leefmakelaars.nlMail ons 023 5519006Bel ons EnglishSet language to English

HAARLEM, Klein Heiligland 88
850.000

HAARLEM

Klein Heiligland 88

850.000

Oplevering: in overleg

verkocht

Details

Type woning
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Bouwjaar
2016
Oppervlakte
235m2
Aantal kamers
6
Buitenruimte
Achtertuin - west
zonneterras
Onderhoud
Uitstekend
Pluspunten
Aan rustige weg, in centrum
Berging
Inpandig
Garage
Geen garage
Neem contact met ons op

Omschrijving

Uniek!
DESIGN STADSVILLA in het monumentale ’t Koetshuis… Midden in onze Heilige Landen!
Virtuele 3D bezichtiging met VR-bril mogelijk.


Ruim 235m2 monumentaal wonen in ’t Koetshuis met luxe & design en vele plussen….
+ Wonen in een monumentale “jas”, kundig gerenoveerd met een comfortabele binnenzijde en een opvallend fraai design.
+ Ca. 235m2 woonoppervlakte incl. ruim 90m2 grote living met 11 meter hoge open vide met loopbrug en balkenkap!
+ Achtergevel volledig uitgevoerd in glas met openslaande deuren naar de tuin en het balkon aan de masterbedroom met badkamer.
+ Bouw mee aan je droomhuis, deel je woning in naar eigen smaak! Casco oplevering inclusief aansluitingen voor woonkeuken, twee badkamers en haardhoek (mogelijkheid).
+ Drie ruime slaapkamers, twee badkamers en mogelijkheden voor groei/meer kamers.
+ Circa 35m2 grote stadstuin gericht op de westzijde, een heerlijk plek om buiten te eten en te drinken.
+ Uitstekende staat, hoge afwerkingsstaat, hoge isolatienormen voor jaren woonplezier.
+ Magnifieke locatie, rustig en kindvriendelijk wonen en toch midden in de Heilige Landen, de historische binnenstad van Haarlem.
+ Parkeren kan goed in de nabijgelegen garages, abonnementen vanaf ca. € 44,- per maand.
+ Gemeentemonument uit circa 1809, gefundeerd op staal.
+ Bezichtiging op afspraak mogelijk!


’t Koetshuis te Haarlem, Klein Heiligland 88 Koopsom € 850.000,- kk

Al in 1809 liepen hier paarden rond, werd hooi op zolder opgeslagen en stonden koetsen gestald voor onderhoud door stalknechten… ‘t Koetshuis maakte toen deel uit van een manege.

Nu worden in dit gemeentemonument twee zeer bijzondere DESIGN STADSVILLAS ontwikkelt, elk ruim 235m2 woonoppervlakte, groots wonen! Een unieke mogelijkheid om te wonen met karakteristieke kenmerken, ca. 4.3m hoge plafonds, een overvloedige lichtinval en de ruim 90m2 grote living met volledig opengewerkte achtergevel met glaspartij.

Het meest unieke is de 11 meter hoge open vide midden in de living met loopbrug en mooie balkenkap tot aan de nok! De living is groots opgezet en onderverdeeld in een ruime woonkeuken, eetkamer, leefkamer en een eventuele haardhoek.

De architect heeft een goede balans gevonden tussen het behoud van het monumentale karakter, eisen van wooncomfort en een modern design. Opvallend daarbij zijn de speelse indeling en architectonische details en de loopbrug die de slaapkamers op de verdieping met elkaar verbindt. Een masterbedroom met luxe badkamer en twee ruime slaapkamers met tweede badkamer onder de hoge balkenkap. Er zijn groeimogelijkheden voor meerdere kamers.


Achter de fraaie voordeur…
Gemeenschappelijke afgesloten hal (ca. 11m2 ruim), het portaal kan elektronisch worden geopend en is een mooi welkom naar de stadsvilla…

Entree/hal met een toiletruimte en een praktische ca. 7.2m2 grote inpandige (fietsen)berging. De living is ca. 95m2 groot, voorzien van vloerverwarming en onderverdeeld in ca. 20.5m2 woonkeuken, ca. 18.9m2 eetkamer, ca. 35.1m1 woonkamer en ca. 21.1m2 haardhoek. De living heeft een plafondhoogte van ca. 4.5m, een vide met zicht tot de 11m hoge open nok met balkenpartij en een mooie lichtinval door de daklichten. De achtergevel is volledig open, een grote glaspartij met openslaande deuren naar de stadstuin, circa 35m2 groot gericht op de westzijde. Een heerlijk buiten met terras om buiten te eten en te drinken op warme zomerdagen.

In de woonkamer is een stijlvol open trappenhuis die je brengt naar het entresol (met ruimte voor een werkplek), een tussenverdieping in de vide met vaste kast en een trap naar de…

Eerste verdieping: de vide heeft een fraai ontworpen brug die de voor- en achterkamers op de verdieping met elkaar verbindt. Aan de achterzijde is de luxe masterbedroom met fantastische glaspartij, de open achtergevel met openslaande deuren naar het balkon (ca. 6.00 x 1.30m). Deze slaapkamer is ca. 27m2 ruim en voorzien van aansluitingen voor een eigen luxe badkamer, compleet met ligbad, inloopdouche en toilet. Een luxe slaapruimte waar het heerlijk loungen en ontwaken is, deze unieke ruimte geeft je het gevoel in een hotel te verblijven.

De videbrug brengt je naar het voorhuis met daarin een tweede slaapkamer, ca. 14,4 m2 groot met daarin eventueel een slaapentresol en de derde slaapkamer, ca. 23m2 groot! Deze twee slaapkamers hebben een eigen badkamer met aansluitingen voor inloopdouche, wastafel en toilet. Door de ruime opzet van deze verdieping zijn er goede mogelijkheden voor de aanleg van meer kamers. Ook de slaapverdieping kenmerkt zich door de mooie hoge plafonds, balkenkap en fraaie lichtinval door de ramen en daklichten. Een prettige en ruimtelijke ervaring.


Ligging…
Aan de zuidzijde van de oude historische binnenstad, in onze Heiligelanden. Een rustige buurt in het centrum met mooie monumentale huizen en gebouwen, oude straten, verrassende hofjes en poorten met steegjes en opeens wat groen met een speeltuin. De buurt ligt tussen de Grote Houtstraat en de Kleine Houtstraat, de Gedempte Oude Gracht en de vesten met singels. De oude stadsgrens met vaarten, bomen en groen.

De voorzieningen in de buurt zijn zeer goed, diverse goede restaurants, terrassen en leuke winkeltjes, elk met een eigen specialiteit en karakter. Om de hoek is de Grote Houtstraat met een supermarkt (AH) en waar ook de grotere winkelketens zijn. Doordat de buurt kinderrijk is, is ook het aanbod voor opvang, scholen en speeltuinen zeer goed.

Wonen aan de zuidzijde geeft een goede bereikbaarheid met de uitvalswegen A9 en Randweg en het openbaar vervoer is ruimschoots aanwezig en dichtbij. Het station ligt op nog geen 15 minuten lopen en de busverbindingen op slechts 5 minuten lopen. Diverse haltes op het Houtplein en in de Tempelierstraat brengen je binnen een half uur naar je bestemming, bijv. Amsterdam (VU, Zuidas, Museumplein, ed.). De halte Zuidtangent op het Verwulft brengt je spoedig naar Schiphol. En aan parkeermogelijkheden geen gebrek; zowel garage De Kamp als garage Houtplein zijn op korte loopafstand (abonnementen vanaf ca. € 44,- per maand).

Even de rust en het groen opzoeken? Haarlem beschikt over een prachtig stadsbos: de Haarlemmerhout dat ook op slechts 5 minuten lopen van de woning ligt. Een heerlijke wandeling of een bezoek aan de kinderboerderij en het pannenkoekenhuis lonen zeker de moeite!


Algemeen…
De stadsvilla wordt compleet en kundig gerenoveerd, opgeleverd met toepassing van hoogwaardige materialen en: vloerverwarming (begane grond), nieuwe installaties voor gas, water en elektra (12 groepen met 3 aardlekschakelaars en krachtstroomgroep voor oven opstelling), dubbel CV systeem (2 stuks Remeha Calenta CW5), en geheel nieuw pannendak met dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie op de verdiepingen en isolerende beglazing HR++ (alleen ramen voorgevel isolerend enkel glas). Alle wanden en plafonds worden stuk- en schilder gereed opgeleverd. Mechanische ventilatie (per ruimte instelbaar). Graag zenden wij de complete Staat van afwerking toe. Transport via projectnotaris.
Meer informatie

Kaart

Streetview

Remodal