Planetenplein 9

2024 TJ Haarlem

€ 850.000,- k.k.

D

Omschrijving

-English below-

Leef heerlijk in deze sfeervolle jaren ’30 gezinswoning aan het groene Planetenplein.

Dit fijne goed onderhouden familiehuis met maar liefst 149m2 woonoppervlakte beschikt over tal van originele details zoals volop glas in loodramen, erker, vestibule, origineel tegelwerk in het trappenhuis, granitovloer en paneeldeuren.

De afgelopen jaren is de woning verhuurd geweest in 3 zelfstandige appartementen maar, indien gewenst, is dit met weinig ingrepen prima te veranderen in een traditioneel ingedeelde gezinswoning. Op alle verdiepingen zijn een keuken en badkamers aanwezig daarom is de woning ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld gezinnen met oudere kinderen die hier volledig zelfstandig kunnen wonen en/of het ontvangen van logees voor langer verblijf.

De fijne zonnige achtertuin is een heerlijke plek om te genieten van het buitenleven. De ruime vrijstaande geïsoleerde schuur is voorzien van elektra en vanwege de achterom met brede toegangsdeur naar de schuur is de woning bij uitstek geschikt voor motorliefhebbers en bakfietsbezitters.

Tot slot is de ligging geweldig, vrij uitzicht over het plein, in de populaire kindvriendelijke Planetenbuurt met werkelijk alle woonvoorzieningen op loop- en fietsafstand.

De pluspunten op een rij:
• Prachtige jaren ’30 details zoals de erker, vestibule, origineel tegelwerk trappenhuis, glas in lood ramen, granito vloer, paneeldeuren, etc.
• Sfeervolle lichte woonkamer met erker, eikenhouten vloer, lichtstraat en openslaande deuren
• Voortuin en heerlijk zonnige achtertuin met vrijstaande schuur en brede achterom
• Tal van gebruiksmogelijkheden vanwege de 3 zelfstandige verdiepingen met keukens en badkamers
• Momenteel 3 riante slaapkamers op de verdiepingen en mogelijkheid voor meer
• Vanwege de brede achterom zeer geschikt voor motorliefhebbers en bakfietsbezitters
• Fundering op staal (=geen houten palen)
• Bouwkundig gekeurde woning (rapport ter inzage)
• Ideale woonomgeving voor gezinnen met kinderen
• Zeer gewilde locatie, zie onderaan de tekst

Indeling, afmetingen van de woning in 3D!
Beleef deze woning nu alvast virtueel! Loop door de woning heen, kijk van een afstandje of zoom in. Bekijk de 3Dtour, plattegronden, 360graden foto’s en de video voor een complete indruk van de indeling, afmetingen en vormgeving.

Achter de voordeur:
Bij binnenkomst in de woning wordt verwelkomd door de stijlvolle jaren ’30 elementen: de vestibule met granitovloer en het prachtige tegelwerk in het trappenhuis. De lichte woonkamer heeft aan de voorzijde een sfeervolle erker met glas in lood ramen, eikenhouten vloer en een lichtstraat die zorgt voor een fraaie lichtinval. Aan de achterzijde het eetgedeelte met openslaande deuren naar de heerlijke achtertuin. Achterin de tuin staat een ruime schuur met toegang tot de achterom die goed bereikbaar is voor motorrijders en bakfietseigenaren.
De open keuken is voorzien van inbouwapparatuur en de aangebouwde badkamer beschikt over wastafel en douche. Deze ruimte is ook prima te gebruiken als bijkeuken c.q. wasruimte.

Op de eerste verdieping zijn momenteel 2 slaapkamers, een keuken en een badkamer. Omdat de traditionele indeling behouden is gebleven is de keuken ook prima weer te transformeren tot een extra slaapkamer. Op de overloop is een apart toilet en de badkamer beschikt over een wastafel, douche, wasmachineaansluiting en een originele granito vloer. Via de openslaande deuren in de achterslaapkamer is er toegang tot het balkon.

Via de vaste trap bereik je de tweede verdieping. Op de overloop tref je de afgesloten ruimte met de C.V. opstelling met boiler en toegang tot de deels bevloerde vliering. Deze verdieping heeft een riante zolderkamer met open keuken met fantastische hoogte en aan de voor- en achterzijde een dakkapel. Hier is de derde badkamer aanwezig met douche, wastafel, derde toilet en plek voor wasmachine en droger. Op deze verdieping zijn gemakkelijk nog eens 2 goed bemeten slaapkamers te realiseren. Tot slot is er een ruime bergviering in de nok.

Gasten kunnen op deze verdieping geheel zelfstandig wonen. Maar ook voor gezinnen met oudere thuiswonende kinderen is deze etage ideaal vanwege de extra badkamer en keuken.

Leef heerlijk in de Planetenbuurt
Hier woon je goed in een populaire buurt met sfeervolle en degelijk gebouwde huizen uit de jaren ’30, veelal erkerwoningen met glas-in-lood. Veilig en vriendelijk, een buurt met veel groen, mooie brede lanen, plantsoenen, speeltuinen, kinderopvang en een groot aanbod aan scholen en sportverenigingen. Alles op loopafstand. Niet ver van het park met Huis te Zaanen, vlakbij de Planetenlaan met zwembad, bibliotheek, grote supermarkt en het Schoterbos met minidierentuin Artis Klas. Café’s en restaurantjes zijn lekker dichtbij (o.a. aan de Van Nesstraat) en het grootwinkelaanbod ligt aan het Soendaplein (grote AH), Marsmanplein en winkelstraat de Cronjé.

Goede busverbindingen en haltes zijn om de hoek. Het dorp Bloemendaal, NS station en de oude binnenstad van Haarlem zijn op korte loop/fietsafstand. En ook de centrale ligging tussen de uitvalswegen Schoterbrug/A9, de randweg en Bloemendaal aan Zee (nog geen half uur fietsen), maakt dit tot een fantastische buurt om te wonen.

Goed om te weten:
– Perceeloppervlakte ca. 138 m2
– Woonoppervlakte: ca 149 m2 conform NEN- meetrapport
– Bouwjaar 1938
– Fundering op staal (geen houten palen)
– Bouwkundig gekeurde woning keuring (rapport ter inzage)
– Voorzien van houten kozijnen
– Uitgebreide elektrische installatie
– Verwarming en warm water via C.V. ketel Remeha Tzerra uit 2022
– Energielabel D. Grotendeels voorzien van dakisolatie en dubbel glas
– Oplevering in overleg, kan spoedig

Kortom, een jaren ’30 woning met tal van mogelijkheden in een fijne woonomgeving! Kom binnenkijken, je bent van harte welkom!

Kenmerken

Type woning
Tussenwoning
Soort woning
Woonhuis
Bouwjaar
1938
Oppervlakte
149 m2
Perceeloppervlakte
138 m2
Aantal kamers
4
Buitenruimte
Achtertuin, Voortuin
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Energielabel
D
Status
Beschikbaar
Overige inpandige ruimte
0 m2
Externe bergruimte
16 m2
Inhoud
544 m3
Aantal badkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas
Vraagprijs
€ 850.000,- k.k.
Aanvaarding
In overleg
Soort woning
Eengezinswoning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Ligging
In woonwijk
Aantal slaapkamers
2
Daktype
Samengesteld dak
Warm water
CV ketel
Verwarming
CV ketel
Type ketel
Atag
Tuin
Achtertuin, Voortuin
Oppervlakte hoofdtuin
30 m2
Ligging hoofdtuin
Noordoost
Kwaliteit tuin
Normaal
Schuur / Berging
Vrijstaand hout
Schuur / Berging voorzieningen
Voorzien van elektra
Parkeerfaciliteiten
Openbaar parkeren
Permanente bewoning
Ja
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidge bestemming
Woonruimte

Vraag,
of bezichtiging?

Neem contact op!

Meer informatie?